Skärtorsdagen 2024

Godmorgon!

Hoppas att ni har en fin påskhelg!?

Här hemma är den både som vanligt, men ändå inte alls som vanligt. Vissa dagar blir det mycket fokus på färdigmat/hämtmat, medan andra mer fokus på att laga mat. Allt efter humör och tid.

Igår jobbade jag hemma och hann rensa en hel del i mail mm. Skall faktiskt sätta mig någon mer dag med planering av aktiviteter framåt också så att jag är på banan inför kommande kaos-månader där vi kommer att leva “studentliv” med flyttkartonger och minimalt kök.

Men vi hann såklart med att besöka Carlbergsgatan också en snabbis för att prata ihop oss med Rikard som gräver poolen för oss. Fyllnadsmassor och annat använder vi för trädgården på framsidan så vi måste på ett ungefär veta hur vi vill ha det där också.

Inne har snickarna hunnit blåsa ut i princip allt som skall. Nu blir det fokus på ny lag out och på att lägga golvvärme.

Innan vi avrundade för kvällen hann vi med ett planeringsmöte med Romina på Kitchens by Paul. Så många mått, uttag och annat som skall sättas exakt rätt på ritningar.

Jag hade tagit fram en stor bit rostas från frysen som var tänkt till Biff Rydberg. Medan vi skålade in påskledigheten passade jag på att förbaka potatisen i ugnen så att det skulle gå snabbare att steka dem sedan. Bra tips om man är fler än två personer.

Ett annat tips är att skära köttet innan det tinar helt för att få fina bitar. Sedan tinar de på ett kick på en skärbräda

Löken stektes på låg värme, länge. Mycket vitpeppar och sedan en skvätt honung och lite salt på den innan den var helt klar.

Trots väldigt många potatisar, 600 g kött och fyra gula lökar så kändes det som att vi hade kunnat äta mer. Vi var fyra personer. Tänk på det; ta i lite i överkant med hur mycket du tror skall gå åt. Och glöm inte dijonsås; creme fraîche och dijonsenap!

Mysig middag med familjen!

Vi stöp i säng tidigt och började titta på nya versionen av Ronja Rövardotter. Perfekt nivå för vad vi behövde!Leave a Reply

Your email address will not be published.