Är våren här nu?

Termometern i bilen visade på hela 17 grader när jag lämnade kontoret igår… betyder det att våren kanske börjar närma sig?

Jag sladdade förbi Carlbergsgatan för att kika på grävning av ny pool. Svårt att låta bli att stanna till där varje dag när man ändå passerar… varje dag händer det saker

Vi har beställt en pool som blir 10 x 3,5 meter med utsikt mot stan. Som det ser ut nu kommer vi att lägga sandfärgade plattor runt om på altanen. Vi kommer också att bygga en fast lounge-yta i anslutning till poolen där vi hoppas kunna spendera sköna sommarkvällar och lyssna på konserter på Ullevi. Bullerskydd diskuteras med trafikverket för att ta bort en del trafikbuller från motorvägen.

Jag fick total vårkänsla i hela kroppen och kunde knappt fokusera på middagsmat i affären. Plockade på mig sparris, rabarber, rädisor, påskliljor, jordgubbar istället… Fick också med mig två flaskor rosé till helgen från Systembolaget (många som hade vårkänslor tror jag… rosé hyllorna gapade tomma)

Vi skålade in ledigheten på altanen (men “altanhänget” blev kortvarigt eftersom det blivit kyligt på kvällen)

Minns påsken för fem år sedan när mamma och jag sov på sjukhuset hos pappa, hans sista dagar. En kväll åkte jag hem för att duscha och sova hemma. Kvällen var helt ljuvlig och varm. Jag tog en promenad med Morris som fortfarande levde då. Från alla altaner hördes skratt och musik. En så härlig kväll för alla, medan jag bara kände hur orättvis livet var. Pappa hade precis fyllt 70 år på sjukhuset. På påskdagen dog han. Minst 20 år för tidigt.

Igår blev jag vald till styrelseordförande i Kraftens Hus. Ett helt ideellt uppdrag som jag tar med stolthet och stor ödmjukhet. Rent statistiskt får 1/3 av oss alla cancer minst en gång i livet. För många går det bra, för andra inte. Hur prognosen än ser ut så behöver man stöd, samhörighet och medmänsklighet. Idag klarar vården knappt av att ge vård i tid. Stöd och annat är de långt ifrån att klara. Kraftens hus skall finnas till för cancerpatienter, men även för anhöriga. Vi ger möjlighet till fika, umgänge, information och annat viktigt. Framförallt får man tillfälle att träffa likasinnade som går igenom samma sak som du.

Idag kör jag igång överlämningen från tidigare styrelseordförande och kallar till första styrelsemötet. Blir otroligt värdefullt även för mig personligen som inte bara förlorat pappa, morfar och farmor i cancer, utan även drabbats själv av diagnosen.

Har alltid älskat kravlösheten och vårens start med just påsken. Av just den anledningen kommer jag fortsätta se positivt på påsken och alltid fylla den med rabarber, sill, potatis, godis och rosévin.

Igår grillade vi ryggbiff och rostade färskpotatis. Jag provade en ny kall sås till som blev väldigt god.

Blanda gräddfil, sweet chilisås, paprikapulver, svartpeppar och lite riven lagrad ost. Smaka av med salt

Så skönt att ha hela påskledigheten framför oss. Håller tummarna för fler “varma” dagar även om vi mest kommer att packa flyttkartonger inomhus.Leave a Reply

Your email address will not be published.