Burgers

Vad gör ni idag? Jobb? Klämdag? Här blir det faktiskt lite av varje

Jag har hunnit med en del jobb redan, och faktiskt dammsugit hela övervåningen. Ett par timmar jobb till och sedan blir det lite shopping med Lisa. En halvdags jobb helt enkelt. Jobb och jobb förresten, det är faktiskt mest kul. Blev så otroligt inspirerad i onsdags när vi besökte kollegor i deras studio… Makalöst begåvade människor med känsla för färg, form och design… Ville plocka med mig allt jag kunde:-)

Spana in receptionen

Love it!

Älskar också de saftiga burgarna som vi flippade på grillen igår! Tillsammans med favorittillbehör blev de en skojig middag med kidsen!

Jag gillar dessa tillbehör

Sallad, tomat, gurka, färsk rödlök, cole slaw, sojastekt svamp, karamelliserad lök, tryffelmajo och hemmagjord hamburgerdressing

Dressingen är en av mina trestegsraketer;-)

  • Gräddfil
  • Bostongurka
  • Chilisås

Fick tipset på en restaurang i Strömstad när barnen var små och den har hängt med sedan dess. Lika snabb som god och ett måste till just hamburgare!

Coleslawn är inte svårare den…

  • Färsk vitkål
  • 1 morot
  • turkisk yoghurt
  • dijonsenap
  • rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Karamelliserad lök brukar jag göra genom att skära hyfsat breda skivor av gul lök som jag steker på medelvärme i en stekpanna med smör och olja. Stek den tills den börjar får färg och bli mjuk. Då går jag på med salt, vitpeppar och en gnutta socker som får steka med någon minut innan jag häller på någon deciliter vatten som sakta får puttra in tills löken är helt perfekt. Häll på mer vatten om du inte är nöjd och låt den gå klart så den blir riktigt mjuk

Champinjonerna steker jag i torr panna tills det börjar knäppa. Då tillsätter jag smör och låter dem bli klara. Koka in lite japansk soja och krydda med salt och peppar.

Hittade nya pommes frites i frysen på Ica vilka visade sig vara toppklass! Riktigt goda!

Hoppas att ni får en härlig dag

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.