Genvägar

Ibland vill man ju inte lukta fisk om händerna en hel kväll… då är det perfekt att ladda upp med färdiga fiskspett på färsk fisk från fiskaffären. Färdigmarinerade och allt!

Igår blev det middag på just fiskspett, några med lax, några med torsk. Alla var klara från fiskdisken och vi behövde bara lägga dem på grillen

Till detta blev det smörslugnad färskpotatis med dill, grillad sparris med sallad, romsås och min personliga favorit till fisk och skaldjur; The Southbank tartar

The Southbank tartar är min egen tolkning av en otroligt god majonässallad som jag åt just på Southbank i Melbourne, Australien när jag bodde där. Vet inte alls vad de kallade den, men jag åt den till en softshell crab och minns middagen som igår.

Hemma brukar jag göra så här… blanda;

  • Finhackad gurka
  • Finhackad tomat (urkärnad så den inte blir så blöt)
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • Majonäs eller aioli (bara så mycket att det binder ihop allt)

Blanda och smaka av med salt och vitpeppar. Vill du ha lite sting i så tillsätt chiliflakes. Igår hackade jag ner lite dill så den blev väldigt svensk.

Potatisen kokades precis klara och slungades sedan i smör, flingsalt och massor av dill och gräslök

Sparrisen penslades med olja och grillades al dente tillsammans med fisken. Sedan skar jag dem i stora bitar och blanda ner i en sallad på ruccola och gurka. Dressing i salladen blev olivolja, äppelcidervinäger, citronpeppar och gräslök.

Måste grilla mer fisk i sommar. Det är ju så gott!Leave a Reply

Your email address will not be published.