Tema rabarber

Hörde jag långhelg…??? Solen skiner och vi har noll planer idag. Bara fixa i trädgården, laga mat och klia på mina två myggbett. Vi skall också bestämma oss för hur vårt utekök skall bli så det blir till att mäta, fundera och rita upp… Imorgon kommer bästa Nicklas med hammare och spik så äntligen skall vi försöka få till efterlängtad matlagning utomhus!

Vi firade in långhelgen igår med årets första Aperol Spritz på altanen medan grillen blev varm

Eftersom jag fick med mig späda rabarber hem från dagmatte blev middagens tema just rabarber. Vi la rabarber på precis allt och avslutade sedan med en rabarberpaj

Krustaderna fylldes med en räksallad på räkor som hackats och sedan blandats med;

  • Finhackad mango (fryst funkar)
  • Valfri finhackad lök, helst färsk rödlök eller scharlottenlök
  • Finhackad avocado
  • Pressad lime
  • Finskuren röd chili/chiliflakes
  • Hackad koriander

Toppades såklart med ….. rabarber;-)

Till middag utgick vi ifrån det här

Två fina flankstekar, citron, gurka, avocado, halloumi och potatiskroketter som låg i frysen

Blandade en örtolja på mängder av ramslök, persilja, gräslök och olivolja. Kryddade den med svartpeppar och flingsalt.

Denna örtolja blev sedan basen till den krämiga parmesanröra som jag serverade till flanksteken

Jag blandade örtoljan med lika delar philadelphiaost och creme fraiche. Rör sedan ner mycket finriven parmesanost

Vi grillade flanksteken, citroner, halloumi, avocado och gurka. Halloumin åkte på en melonsallad med jordgubbar

Serverade även ett vitlöksbröd, burrata med grillad paprika och en chilibea till. Smaskigt!

Burratan smetade jag ut i botten på skålen och toppade sedan med mina grillade paprikor. Superenkelt att göra och bland det godaste jag vet!

Jag brukar halvera paprikor som jag lägger i en form, sedan ringlar jag lite rapsolja över och sätter in i ugnen på ca 200 grader tills skalet är nästan helt kolsvart. Låt dem svalna en aning innan de läggs i en plastpåse att kallna. När de kallnat så drar man bort allt skal och skär köttet som blir kvar i bitar. Detta lägger man i en burk, på med krossad färsk vitlök, flingsalt, persillade krydda eller andra örter och sedan fyller man på med olivolja och ställer att marinera tills man skall ha det.

Perfekt att toppa bruchetta med också!

Tillbaka till middagen!

Flanksteken skars upp i tunna skivor och fick plats på ett fat med ruccola och bladspenat. Den fick sällskap av parmesancremen och de grillade grönsakerna

En bättre helkväll som avslutades med rabarberpaj och smågodis i soffan för två av oss. Lisa hängde på altanen med sina kompisar. Mängder med värmeljus och filtar tillsammans med infravärme gör susen! De fick till och med feeling och tog ett nattdopp i poolen:-)

Men nu tar vi tag i denna torsdag och njuter av lite mer kaffe! Sedan skall helgens frukostbröd in i ugnen. De har stått på jäsning en aning för länge nu tror jag!



Leave a Reply

Your email address will not be published.