En helt vanlig måndag i mars

Vardagen är ändå bäst, eller hus? Igår var precis en sådan dag, en vanlig måndag…

Lång arbetsdag och hemma sent… Mr T hemma ännu senare eftersom han var i nya huset och pratade med snickare på vägen hem.

Jag hade kycklingstrimlor i kylskåpet på tining från frysen.

Stekte gul lök, morötter och kålrot först (kylskåpsrensning). Stekte sedan kycklingstrimlorna med grönsakerna och kryddade med salt och peppar. Tillsatte vitlök, vitt vin, kycklingfond och grädde och lät det koka upp. (Allra bästa om det vita vinet får koka ur en liten stund innan grädden tillsätts) Sedan i med dijonsenap, halverade körsbärstomater och en skvätt honung.

Medan grytan kokade ihop plockade jag fram kokt potatis som var över från raclette-middagen i söndags. Jag smashade dem med en gaffel och vred om ganska mycket svartpeppar över dem. Strösslade färdigskriven västerbottenost över och ringlade slutligen lite smör- och rapsolja över. In i ugnen på 175 grader tills potatisen är varm och osten smält.

Smaka av kycklinggrytan och salta och peppra mer om det behövs.

Servera med sallad och gurka. Middag på 30 minuter och allt ihop kom från saker jag redan hade i kylskåpet och frysen. Så skönt att slippa handla och att tömma lite!

Sedan blev det Superstars på TV’n där vi håller alla tummar och tår för Marcus Allbäck!

Avslutade kvällen med två avsnitt at The Gentlemen, har ni inte sett den så rekommenderas den varmt!

Ha en härlig ny vardag! Hej tisdag!



Leave a Reply

Your email address will not be published.