Lite variation på BBQ

Godmorgon sköna söndag! Här hemma hade vi en riktigt soft morgon och sov länge för en gångs skull. Eller jag var ju vaken, men alla andra sov länge;-) Har så himla svårt att sova på morgonen… Buster fick vi nästan väcka kl 11..

Igår kväll blev det variation på grill! Det blir ju ofta samma och samma när man grillar annars

Jag marinerade kycklinglårfilé i en marinad på chilisås, honung, rapsolja, japansk soja och rosmarin. Lät den ligga riktigt länge i marinaden så den verkligen gick in.

Till kycklingen åt vi en sallad på bakat mathavre. Först kokade jag mathavren enligt anvisningar på kartongen. Sedan kokade jag ihop en simmig sås på lite chilisås, honung, vitt vin, svartpeppar, färsk gul lök och cocktailtomater. Lät detta koka ihop och smakade av det. Sedan blandade jag ner mathavren och hällde sedan ut det i en form för att bakas i ugnen ca 15 minuter

Som på TV hade jag kokat polkabetor och bakat små morötter med honung, salt och timjan innan. Detta fick toppa mathavren tillsammans med färska blåbär

Till mathavren (och kycklingen) blandade jag en tahinisås. Älskar ju tahini i hummus, men hade faktiskt aldrig provat att blanda en sås såhär innan. Det gör vi fler gånger! Väldigt gott både till kycklingen och mathavren.

Blandade 1 dl av denna med 2 rivna vitlöksklyftor, 3 msk japansk soja, 2 tsk honung, 2 tsk pressad lime och 4-5 msk vatten. (Späd med mer vatten om den blir för tjock, den skall vara rinnig)

Supergod som sås, men även som dressing på mathavre

Jag hade ett vitkålshuvud i kylskåpet som jag delade och marinerade i denna marinad

Vitkålen grillades och skulle blandas med avocado, dill och en senapsdressing. Så delade jag den första avokadon och blev besviken… då delade jag nästa avokado och blev lika besviken… Suck!

Jag fick tänka om. Senapssåsen var redan klar (grekisk yoghurt, dijonsenap och honung).

Istället för avocado så blev den en sallad på grillad vitkål, gurka, melon, dill och såsen. Väldigt gott det också!

Melonen serverades även bredvid dressad med lite olivolja, pressad lime och chiliflakes

Många tillbehör och krångligt? Aldrig! Här hemma lagar vi ingen avancerad mat. Maten kanske kan ta tid, innehålla en del moment, men ni ser att jag ofta utgår ifrån samma bas och försöker variera samma ingredienser så att vi inte slänger något. Citron och honung är mina bästa kompisar i köket, med dem kommer man långt!

Jag försöker också laga en hel del tillbehör till våra middagar för att jag gillar det! Men också för att försöka äta lite mindre kött och lite mer grönsaker. Jag vill också presentera olika alternativ för kidsen. Vi har ju en vegetarian i hushållet som helst skulle leva på halloumi och bröd… Vi har en kille som älskar kött och potatis… Vi har två tjejer som gärna provar olika nya saker om de är på rätt humör. Ja ni förstår… Själv vill jag ha en balans! Skulle aldrig klara mig utan kyckling, kött mm, men vill också äta ännu mer grönt till det!

Igår blidkade vi kidsen med klyftpotatis till middagen också… Och för att få dessa varma och mjuka inuti men med en krispig yta så kan ni ju trickset vid det här laget så det drar jag inte igen

Igår åt vi i omgångar. Hugo var i båten på Marstrand, Sofia hos sin mamma, Cajsa var ute med kompisar och värmde mat när hon kom hem och Lisa fångade vi i farten. En helt normal lördagskväll hos en bonusfamilj på sommaren:-)

Idag har jag noll planer och jag kan inte tänka mig en bättre dag! Jag skall träna lite, packa till båten, fixa och dona lite hemma och kanske ta en liten siesta. Perfekt uppladdning för semester!Leave a Reply

Your email address will not be published.