En härlig helg

Godmorgon i ösregnet…! Så härligt ändå? Om det bara är en enda dag så kan jag faktiskt tycka att det är riktigt mysig med regn! Men en dag räcker… sedan vill jag ha sol och värme igen

Igår hade vi världens mysdag trots att större delen av dagen spenderades i bilen. Men sällskapet var ju toppen och musiken likaså. Älskar att åka bil med Lisa och skråla till låtar tillsammans. Vi lyssnade även på några sommarprat.

Startade dagen gjorde jag ensam på promenad längs havet på Lidingö

Har ni inte varit på Ellery så åk dit!

Jag hämtade Lisa på rummet och siktade frukost. Äntligen frukostbuffé igen! Den har varit saknad…

Maxad tallrik!
Livets lammkorv… men bönorna kan jag gärna hoppa över
Äggröra med stekt svamp och bladspenat

Mätta och belåtna gasade vi oss hemåt för att mötas av fullt hus! Cajsa var ute på havet med ett gäng kompisar och Hugo hade knoppat en siesta för att orka med nytt party på kvällen

Mr T och jag korkade upp en flaska bubbel och skålade in semester. Inte helt på riktigt ännu eftersom vi faktiskt skall jobba även nästa vecka, men vi har bestämt oss för att jobba “hemma” = på båten. Det känns som semester:-) Ett fåtal möten, lite pappersarbete, några rapporter och en del dokument att skapa. Sedan är det semester.

Jag fixade en bricka med primörer och en dipp att äta till

Dippen blandade jag på philadelphiaost och grekisk yoghurt. Sedan mixade jag en chimichurri (färsk oregano, färsk timjan, färsk koriander, olivolja, flingsalt, en pressad lime och lite peppar) som jag ringlade över.

Till huvudrätt blev det Lisas favorit… Grillad fläskfilé, rostade potatisar, tzatziki och sallad med vattenmelon och fetaost.

Fläskfilén hann knappt vila innan den skulle skäras upp. Alla var vrålhungriga

Potatisen har jag ju tipsat om tusen gånger men gör det ändå igen. Koka potatisen hel i vatten med 1-3 tsk bakpulver (beroende på hur mycket potatis du har) Var inte rädd att ta för mycket, det gör ingenting.

Koka dem nästan mjuka och rosta dem sedan i ugnen med olivolja i ca 10-15 minuter på 200 grader. Blir så stor skillnad att koka dem med bakpulver innan!

Hemligheten med en bra tzatziki är inte bar att krama ur gurkan riktigt ordentligt (så den nästan är riktigt torr) innan den blandas. det är också att köpa grekisk yoghurt på burk och att tillsätta en gnutta honung. Glöm inte vitlöken, men låt den inte ta över gurksmaken.

Tzatzikin skall vara krämig, inte såsig…

Som ni ser använde jag även chimichurrin på toppen

Primörerna som blev kvar från dip-sessionen hackade jag ner och blandade med… just det! Chimichurri;-) och lite grönkål från pallkragarna. Blev en god sallad.

Nu skall jag sätta en inpackning i håret och hoppa in en stund i bastun. Tvättmaskinen går varm och vi har packning i hela huset. Alla kids kommer väl att sova till lunch minst så det gäller att passa på.

Ha en härlig och “höstig” lördagLeave a Reply

Your email address will not be published.