Lyx på rester

Visst kan man laga någonting helt nytt och supergott på rester? Vi hade alldeles för mycket mat kvar från middagen i lördags…

Jag grillade levain i ugnen och gned en vitlöksklyfta över bröden när de var klara. Sedan toppade jag med rester:-) Bruschetta kan man faktiskt toppa med precis vad som helst!

Variant nummer 1; Stekt klyftpotatis på en röra av philadelphiaost, grekisk yoghurt och västerbottenost. Toppades med löjrom, färsk lök och gräslök.

Variant nummer 2; Kycklinglårfilé med senapscoleslaw och pico de gallo

Trixet med den här varianten är låten… hyvla vitkål supertunt och lägg den sedan i vatten med mycket is någon halvtimma. Häll av vattnet och klappa kålen torr. Blanda sedan med någon sås. I mitt fall hade jag dijoncreme kvar från i lördags.

Pico de gallo gjorde jag på blandade små tomater, färsk lök, vitlök, koriander, pressad lime, olivolja, honung, chili flakes, flingsalt och svartpeppar.

Dessutom fick jag användning av wasabin som jag köpte nere på österlen i april och vårdat ömt sedan dess i min pallkrage. Wasabibladen skars tunt och toppade potatisbruschettan. Supergott!Leave a Reply

Your email address will not be published.