Singelmat

Hej!

Onsdag=lillördag och dessutom sommar AW med jobbet på bästa Cielo ikväll. Kul dag!

Har dessutom fått löst två knutar som jag gått och oroat mig lite för på jobbet så det känna väldigt bra!

Igår var jag ensam hemma eftersom Mr T var på jobb i Värnamo. Eller ja ensam och ensam förresten… Lisa stormade in med godis och hela gänget i lagom tid för fotbollsmatchen;-) Men de hade ju redan ätit eftersom hon är hos sin pappa denna veckan.

Jag däremot slog till på en av mina standardrätter när jag är ensam; linssoppa!

En soppa som smakar mycket och som dessutom sköter sig själv på spisen när man har annat att fixa med. Det är dessutom en bra rätt att laga på kylskåpsrens!

Jag hackade ner en morot, en rödlök, en halv squash, en halv röd paprika och en klyfta vitlök. Stek detta på medelvärme en liten stund. Häll sedan på torra röda linser som sköljts en stund och torkad koriander. Rör om.

Häll på lite vitt vin och koka ihop. Häll på en burk tomater och en grönsaksbuljongtärning. Krydda med peppar. På med ett lock och låt det sjuda på medelvärme ca 15-20 minuter. Vill du ha en lösare soppa så häll på lite vatten.

Smaka av med mer kryddor och ät den med mycket finhackad persilja eller koriander!

Love it!

Dessutom nyttig med alla grönsaker:-)

Hoppas att ni får en bra dag!Leave a Reply

Your email address will not be published.