Andra helgen i maj

Höll på att skriva första helgen i maj, men det var ju förra helgen…;-) Denna helg har ju faktiskt varit andra helgen i maj! En väldigt solig helg! Om man bortser från söndagen då…. brrrr vad kallt och blött! Men fredag och lördag var ju fantastiska!

Vi passade på att njuta lite extra genom en lunch på Blomstermåla i Särö i lördags. Premiär för Buster på restaurang och det gick strålande. han verkar uppskatta det bättre än att gå i affärer… För i båttillbehörsaffären efter lunchen var det inte lika kul…

Men på Blomstermåla gick det bra!

Vi åt en riktigt bra räkmacka!

Lite dålig mobilbild…

På kvällen hann vi med lite altanhäng i solens sista strålar och njöt av en Gingertini (som var drink nummer två i take awaypåsen från Toso). En väldigt god drink med mycket ingefära och lite gin. Ni ser staketen vi har satt upp på altanen för att hindra Buster från att ramla ner för våra stora trappsteg?

Till detta en kronärtskocka med vitlökssmör (kan vara bland det godaste jag vet att äta, men var inte riktigt klockren i kombination med drinken)

Vi grillade fläsk i flera timmar på indirekt värme, resultatet blev jättegott ihop med rotselleripuré, stekta äpplen, grillad färsk vitkål och hasselnötter

Återkommer med recept på detta! Om ni vill ha? Men det brukar ni ju vilja…;-)

Igår fyllde jag upp förråden för ett par dagar eftersom alla tonåringar är här i veckan.

Söndagsmiddagen blev en hederlig söndagsstek på rostas med kokt potatis, gräddsås och gelé (från i somras!)

Brukar alltid ha någon liten extra present/kul sak på söndagar när de kommer. Igår blev de PEZ, man är aldrig för stor för kul godis som ger minnen från när man var liten…;-)

Syrener är en av mina favoritblommor och vi har syrener runt hela tomten. helt magiskt när man kan börja plocka in dem och sätta på bordet. Förra året använda jag dem i Syrenlemonad. Det blev jättebra, minns att jag även använde lemonaden i en gin & tonic på en fest på sommaren. Skall nog koka det iår också!

Tillbaka till middagen… Söndagssteken är en klassiker som först bryns runt om och kryddas med salt och peppar, därefter åker det ner morot, gul lök, vitlök, äpple, timjan, rosmarin, lite vitt vin och kalvfond. På med locket och låt det steka på svag värme tills köttet har den innertemperatur som du gillar!

Jag letade i två affärer efter brysselkål eftersom jag älskar det, men det fanns inte… Tur att jag odlar det i en av pallkragarna på altanen!

Det blev haricot vertes istället, inte fel det heller!

Gräddsåsen gjorde jag på grädde, sky från köttet, vitpeppar, sirap, soja, kalvfond och maizena.

Älskar att se barnen äta rejäla portioner och uppskatta även denna typ av mat. Hugo tog nästan hälften av köttet som fanns:-) samma sak med såsen…!

Idag startade vi möten redan 7.30, men hade bestämt oss för att hinna med en morgonpromenad innan dess. Vill så gärna komma igång med att få tillbaka min kondition. Buster får inte gå så långa promenader ännu så honom bar vi hälften av promenaden. Han var inte helt nöjd över det…

Det blev en kort och långsam promenad, men helt underbart att få komma ut och röra på sig

I vanlig ordning hade jag förberett overnight oats med mandelmjölk (som alltid på måndagar)

Imorse toppades den med kiwi, blåbär, apelsin och jordnötssmör. Trodde att jag skulle kunna äta den utomhus…

…. men eftersom det var typ 5 grader fick jag vända in igen…. Sommaren är inte riktigt här ännu!

Ja men det var vår helg det, en väldigt bra helg! Nu blir det fullt ös i veckan men mer möten än vanligt, det skall nog funka det också!

Då kööör vi…!



Leave a Reply

Your email address will not be published.