Klassisk söndagsmiddag

Ni som hängt med bloggen ett tag vet att jag älskar att hålla fast vid traditionen med söndagsmiddag;-)

Vi äter ju väldigt olika mat, men tänker jag på traditionell söndagsmiddag så är väl både en Älgstek och kålpudding typiska söndagsmiddagar?

Passar på att göra kålpudding när inga barn är hemma, det är inte deras favoritmat. Men jag älskar det! Speciellt nu när det går att få tag på färsk vitkål!

Stek vitkålen mjuk i smör och krydda med salt, peppar och sirap

Vitkålen skall bli ordentligt mjuk

Blanda sedan blandfärs med finhackad gul lök, 1 ägg, matlagningsgrädde, soja, kalvfond, sirap, salt och vitpeppar.

Börja med att lägga vitkål i en ugnsfast form, sedan färsen och sedan ytterligare ett lager av vitkål.

Jag gör såsen väldigt enkelt… Koka upp grädde, soja, kalvfond, salt och peppar i en kastrull. När kålpuddingen är klar silar jag ner lite av köttsaften från den i såsen. Red av med maizena. Smaka av. Klart!

Servera med kokt potatis, saltgurka och rårörda lingon. Perfekt comfort food och en galet bra söndagsmiddag!



Leave a Reply

Your email address will not be published.