Svensk Pad Thai inför helgen?

Godmorgon ?

Måste dels med mig av min ”svenska” Pad thai som jag gjorde förra helgen! Kan tycka att vanlig Pad thai ofta blir lite kladdig. Min variant blev mjuk och smakrik och istället för kycklingfilé använde jag kycklingfärs.

Såhär gjorde jag

Jag började med att strimla vitkålen, skiva morötter och sockerärtor, hacka gul lök och vitlök.

Medan risnudlarna kokade så blandade jag pressad lime, sesamolja, japansk soja, ingefära, vatten, kycklingfond och flytande honung. Smaka av och justera. Det skall smaka mycket!

Stek kycklingfärsen och smula isär den. Stek med löken. Tillsätt sedan grönsaker men spara vitkålen och sockerärtorna tills alldeles på slutet eftersom de inte behöver så mycket tid i pannan. Salta och peppra

Rör ner nudlarna och tillsätt såsen på lime mm och smaka av.

Servera med böngroddar och chilirostade sesamfrön! Och koriander om du gillar det! Jag älskar korianderLeave a Reply

Your email address will not be published.