Popcorn shrimp

Godmorgon! Så härligt med långhelg?! Älskar vårens alla högtider och allt vad det innebär med framförallt ledighet och förhoppning om lite härligt väder…? Ser sådär ut för helgen, men lite solglimtar och någorlunda temperaturer skall det bli? Ingen mössa iallafall

Jag har ett så himla spännande och efterlängtat möte med några av sveriges mest kreativa människor bokat nu på förmiddagen! Kul!

Ville ändå kika in väldigt snabbt för att tipsa om ett roligt och väldigt gott tips på snacks!

Jag ger er Popcorn shrimps!

Magiskt goda små räkor som friteras i kryddor och sedan toppas med en wasabi-mayo

Jag köpte stora, färdigskalade räkor på Ica så jag inte behövde skala. Faktum är att räkorna just nu är så himla små så de frysta som redan är skalade faktiskt är större…

Tina räkorna och förbered sedan tre olika skålar.

I den första vispar du 1 ägg och 1,5 dl mjölk

I den andra skålen har du bara mjöl

I den sista skålan blandar du

  • Ströbröd
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Pizzakrydda eller oregano
  • Lökpulver
  • Cayenne peppar (om du gillar hetta)

Doppa räkorna i ägg/mjölk, sedan mjöl och slutligen i ströbröd/kryddor. Lägg dem på ett bakplåtspapper medan du hettar upp rapsolja i en liten kastrull

Ner med dem lite i taget i den varma oljan. Det tar max 10 sekunder så passa noga så de inte blir för friterade

Jag köpte en färdig aioli i fiskdisken som jag smaksatte med wasabipaste. Gillar man inte wasabi så kan man smaksätta aioli med typ lime.

Försvinnande goda!

Ryktet säger att de heter Popcorn shrimps just för att de är som popcorn, svåra att sluta äta…



Leave a Reply

Your email address will not be published.