Poke Bowl på nolltid
Gillar ni också Poke Bowl, men äter det ofta till lunch på restaurang? Sluta med det och fixa det hemma till middag! Smidigt och går att variera i det oändliga.
Basen är ju riset förstås. Det kan man förbereda redan kvällen innan om man har bråttom. Jag brukar koka sushiris enligt anvisningar på paketet. Sedan smakar jag upp det med salt, mirin och honung tills jag är nöjd.
Denna gång valde jag att toppa med färdigköpt salladkyckling, sojabönor, picklade rödkål, morötter med sesamsmak, mango, avocado, lime, ingefära (gari på burk), koriander och rädisskott.

För att sätta min egen prägel på vår bowl så picklade jag rödkålen som vanligt i 1-2-3 lag ca 1 timma. Morötterna picklade i samma lag, men här tillsatte jag även en tesked sesamolja. Sickla dem inte i samma bunke för rödkålen färgar av sig mycket.
Sojabönorna blandades med flingsalt och chili-sesamfrön
Kycklingen kryddade jag lite med japansk soja, ingefära, honung, vitlök och peppar.
Fyll en skål med ris, toppa med det du gillar!


Förslag på annat som kan förgylla din Poke Bowl;
- Tonfisk
- Lax
- Tofu
- Halloumi
- Krabba (på burk)
- Räkor
- Tempura
- Nori blad
- Krispig gurka
- Torkad vitlök
- Cashewnötter
- Macadamia nötter (för äkta hawaiikänsla)
- Srirachamajonäs
- Rädisor
- Majs
- Vitkål
- Jalapeno
- Salladslök
Men kom ihåg att ju smakrikare protein du har, ex lax, desto mer spice bör du ha i topping som t ex chilimayo.
Gott va? Och så himla smidigt att förbereda och bara bygga ihop till lunch eller middag.
Och gillar du inte ris så prova något annat som t ex Brunt ris, kokosris,nudlar eller en grön bas?