Pasta Carbonara

Här njuter vi av sol och värme och maxar morgonpromenader och kvällspromenader!

Ikväll blir det hundkurs, även den utomhus! Vädret kunde inte vara bättre!

Älskar när allt bara exploderar och blir grönt ute:-) Får man inte hur mycket energi som helst?

Igår fick jag ett enormt sug efter en krämig Carbonara. Det finns egentligen ingen pastarätt som slår en riktigt bra Carbonara. Min absolut bästa Carbonara har jag ätit på Ett litet Makeri i Helsingborg! De har för övrigt en helt outstanding skaldjurspasta också. Ett måste om man är i Helsingborg!

Men nu var det min egen Carbonara som skulle lagas… Så här gör jag!

Jag brukar knapersteka bacon riktigt hårt och sedan tillsätta någon matsked balsamico som får koka in. Sedan tar jag bort det från värmen.

Koka pastan 1 minut mindre än vad som anvisas. Spar lite pastavatten i en skål när du häller av pastan.

Rör ihop 3-4 äggulor med löjliga mängder finriven parmesanost. Denna mängd använder jag när det bara är Mr T och jag.

t

Yes, där under parmesanosten ligger det tre rejäla, ekologiska äggulor.

Rör ihop allting

Häll lite smör och olja i en stekgryta. Rör ner pastan med lite pastavatten och tillsätt sedan ägg- och parmesanröran. Rör hela tiden tills pastan är lagom varm. Späd med mer pastavatten tills du har den krämigt du vill ha.

Sleva upp pastan och toppa med bacon, mer parmesanost, hackad persilja och stora mängder nymald svartpeppar. Vill man ha en äggula på toppen så tar man det. Jag älskar det!

Krämigt, knaprigt, salt och pepprigt. Så gott oavsett om det är en kall vinterdag eller en tidig middag på altenen i solen!

Vad skall ni hitta på idag? Här blir det jobb (såklart). Jag har mycket tid i möten, men också en del tid avsett för planering av möten.

Det kommer förhoppningsvis en leverans med solsängar under dagen. Underbart att få dem hemskickade, men hur kan man skriva att de skall komma mellan 11-16? Det går ju bra om man jobbar hemma, men hur skall man annars lösa det?

Sedan blir det hundkurs ikväll. Spännande som alltid och väldigt välbehövligt för vår lille kille. Det är lite “andra-barnet-syndromet” på honom med det mesta… Med Morris var vi så otroligt noggranna med allt, vi övade och övade. Burra-bus hänger mest med och kommer undan med så mycket genom att bara var söt och rolig. Men ikväll tar vi tag i det igen;-)

Ha en härlig dag nu allaLeave a Reply

Your email address will not be published.