Monday mood
Godmorgon! Hur startar ni veckan bäst? Här har den startat i ett rasande tempo som jag försöker bromsa ner så gott det går. Vill inte ha en ny stress-vecka…
Helgen var desto lugnare! Men vi hann med mycket ändå:-)
Inledde helgen med en riktig brak-lunch på Quan i Malmö med bästa sällskapet Jennifer

Perfekt att jag verkar hitta jobb med många möjligheter till besök i Malmö så att vi kan fortsätta ses regelbundet även på dagtid!
Hemma samlade vi så många av kidsen vi kunde för lite snack i köket innan maten. Gratinerade små godingar som start på tacokvällen

Originalet är med fuet, men jag använde pepparsalami!
Lägg en skiva salami på varje nacho. Häll på en klick sweet chilisås och avsluta med riven parmesanost. Gratinera tills osten smält. Klockrent och gillas av de allra flesta!
Sedan blev det tacokväll med Icebreaker (spelet) och sedan serier i soffan!
I lördags startade jag dagen genom att sätta en deg för kanelbullar. Sedan övningskörde Lisa och jag och plockade upp mamma i Hovås.
Hemma på altenen blev det både ceasarsallad och fika



Stora kanelbullar som blev an aning för lite gräddade. Hellre lite för mjuka än torra bullar som är det värsta jag vet!
Ceasarsalladen kröntes med grillad kyckling! Helgens första tips blir nog ändå krutongerna! Jag hade bröd kvar från veckan som jag skar ner i bitar. Lägg dem i en skål, häll på någon matsked olivolja och rör runt så att alla täcks med olivolja. Häll ut dem på en bakplåt och sätt in dem i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter tills de har fått fin färg.

Vad vi åt på kvällen vet ni ju redan!
Söndagens morgonpromenad bjöd på ett iskallt havsbad. Med en prognos på 18 graders värme med sol kände vi att vi ville få in sommarkänslan redan innan frukost:-)

Sedan grävde vi i jorden och fyllde jord i pallkragar. Kanske lite väl tidigt att sätta ut en del växter, men vad tusan… Man blir inte rik på att vara feg;-) Det blev både jordgubbsrabarber och ramslök i trädgården. I pallkragarna har vi hittills landat lök, potatis, wasabi, mer gräslök, persilja, rosmarin, timjan och marockansk mynta till sommaren mojitos.
Wasabin hittade jag i en handelsträdgård på Österlen i torsdags. Spännande att se vad vi kan göra med den! Ramslöken köpte jag hos Karl-Fredrik på Eklaholm och fick rådet att sätta den under något träd lite halvskuggigt. Håller tummarna att den skall klara sig.
På eftermiddagen blev det padel

Helgen avslutades med date-night. Fortfarande med lite jord under naglarna;-)
Vi slängde ett nät blåmusslor på grillen och doppade sedan musslorna i vitlökssmör
Har ni inte provat detta så är det ett måste! Somrigare än såhär blir det inte! Det får nästan bli helgens andra tips!
Bara att kolla så att alla musslorna är stängda. Släng de som har trasiga skal eller de som inte stänger sig när du knackar på dem.
Häll ut musslorna precis som de är på grillen. Låt dem vara en stund och rör sedan runt. När de öppnat sig så är de klara.




Så gott! Musslorna är naturligt salta från havet och behöver ingenting mer än att bara doppas i vitlökssmöret. Ett perfekt sätt att starta kvällen!
Slutligen helgens sista tips! Tuna-pizza

Använd tortillabröd eller libapizza. Pensla botten med ett sojasmör (smält smör med soja;-))
Gratinera botten i ugnen så det blir lite halvknaprig.
Halstra färsk tonfisk som kryddats med wasabi-sesamkrydda och salt

Toppa pizzan med skivor av tonfisken, färsk mango, tryffelmayo och koriander. Går nästan inte att sluta äta… Gör många pizzor!
En perfekt avslutning på helgen faktiskt!
Kram, kram, kram