Sunday Funday!

Yes! Idag är det verkligen en Sunday Funday! Inte nog med att solen kikar fram, vi skall grilla korv på altanen och fira Cajsa med släkten. Dessutom kommer kidsen hem igen och huset blir fullt av liv och rörelse!

Denna veckan har visserligen varit lite annorlunda ändå. Lisa stannade kvar lite extra och har sedan varit här en del under veckan och ätit lunch. Cajsa kom ju i torsdags och har stannat här i helgen. Så det är inte så synd om oss.

Igår kväll lagade vi en riktigt påsk-middag! Det blev lammstek med vitlökspotatis och sparrissallad!

Lammsteken stekte jag i stekpåse i ugnen tills den var näääästan klar. Typ 60-65 grader. Jag öste i massa goda saker i stekpåsen; lammstek (förstås), morot, gul lök, mycket krossad vitlök, citronzest och färska örter som timjan och oregano. Och salt och peppar. Jag putsar alltid lamm lite för mycket eftersom jag är rädd för “kofta-smak”. För att kompensera detta klickade jag ner lite smör i stekpåsen också.

Knyt ihop och in i ugnen på ca 150 grader tills termometern visade 60-65 grader. Jag hade en liten stel så det gick väldigt fort.

Låt sedan steken vila i ca 15 minuter. Sätt ugnen på grill och rör ihop en röra på finriven pecorino (eller parmesanost), lite olivolja och smaksätt med de örter som du gillar. Jag älskar timjan så jag hade i timjan. Och lite mer finriven vitlök.

Lägg röran på lammsteken och sätt in i ugnen på grill 225 grader. Lägg med en citron som får bli varm. Låt bara röran smälta på steken och ta sedan ut den och låt den vila igen. Skär i skivor och pressa citronen över innan servering.

Potatisen kokade jag bara mjuk i saltat vatten innan den slungades i smör, vitlök och dill

Skulle kunna leva på dessa små delikatesser!

Sparrisen hyvlades på längden och isades i isvatten för krispigheten en stund

Sparade knopparna till serveringen.

Blandade ihop en dressing på en äggula, em klick creme fraiche, svartpeppar, salt och riven västerbottenost. Torskade sparrisen lite och blandade den med dressingen. Blandade sedan med färsk spenat, garnerade med sparrisknoppar och pumpafrön

Slutligen en kall sås som ni vet är en klassiker här hemma. Denna gången på finriven pecorino istället för parmesanost. Lite finriven vitlök, tjock crème fraîche och svartpeppar. Inget mer, bara det. Magiskt gott!

Så gott! Sedan blev det horisontalläge i soffan med en film!

Ha en härlig söndag!Leave a Reply

Your email address will not be published.