Sparris till påsk
Jag kan inte förstå att det snart är påsk?! ? Tiden går galet fort och det är ju hög tid att börja fundera lite på påskmat!
Sparris i alla former är ju riktig vårmat som passar perfekt till påsk! Så gott och väldigt enkelt att variera!
Jag gillar att äta sparris tillsammans med ägg. Oklart varför, men det passar väldigt bra ihop tycker jag!
Tänkte därför dela med mig av ett riktigt supertips på härlig påskmat med sparris! En förrätt eller tillbehör.

Koka sparris lätt i lättsaltat vatten, de måste ha spänst kvar och vara “al dente”.
Pochera två ägg. Jo, pochera är väldigt enkelt. Använd ättika så är det enklare än att koka ägg. Jag har tipsat om det tidigare…. Knäck ett ägg i en liten kopp. Häll på någon matsked ättika (det tar inte smak).
Koka upp vatten med lite salt i en vanlig kastrull. Gärna en mellanstor som har lite högre kanter. När det kokar så sänk värmen till 1 eller 2 och rör en rejäl virvel med en stor sked. Häll ner ett ägg i taget (jag brukar pochera max två samtidigt). Fös ihop varje ägg till en liten boll försiktigt. Låt dem ligga i det heta vattnet ca 3 min och lyft sedan upp dem med en hålslev på hushållspapper för att rinna av.
Värm 2 dl creme fraiche försiktigt i en kastrull och smaka av med kycklingfond, vitpeppar, citron och tryffelolja.
Lägg sedan upp sparrisen på ett fat och toppa med de pocherade äggen och tryffelsåsen. Hacka lite purjolök över och om du vill; toppa med löjrom!

Supergott!