Husmanskost

Godmorgon! Hoppas att alla mår bra!? Så kul att lära känna er nya följare lite mer! Välkomna till min blogg som jag försöker variera med olika typer av matinspiration. Det främsta motivet med bloggen är dock att inspirera till att prova nya recept och att faktiskt inse att det inte är krångligt eller svårt att laga mat.

Här hemma äter vi väldigt varierad mat; det blir asiatiskt, pasta, råbiff och väldigt ofta husmanskost. Är det någon form av mat som får hela familjen att slicka tallrikar så är det just husmanskost faktiskt.

Det finns väl inget som slår en gräddsås, lingon, ättiksgurka eller inlagda rödbetor? Till rätt huvudråvara förstås! Och nästan alltid potatis i någon form till…

Här kommer ett recept som fick hela familjen att just slicka tallrikar; Oxrullader:-)

Börja med att blanda 1 dl philadelphiaost med 1 tsk dijonsenap. Mina barn gillar inte senap alls, men de kände ingen smak av senap här… Men senapen ger en väldigt god smak så hoppa inte över den.

Lägg ut rulladerna (jag använde lövbiff) och bred på färskoströra med senap. Salta och peppra lite också innan du rullar ihop dem och fäster med en tandpetare.

Stek rulladerna runt om i smör och olja. Krydda med salt och peppar.

Jag kryddade också med denna krydda som passar till väldigt mycket

Ibland är ju färdiga kryddblandningar verkligen jättebra. denna innehåller vitlök, tomat, salt och peppar och det passar ju till väldigt mycket.

När rulladerna är brynta runt om så häll på matlagningsgrädde och kalvfond. Låt det koka ihop ca 30-45 minuter på svag värme så att köttet blir riktigt mört.

Smaka av med salt, peppar, 1 msk soja och ev lite gelé för lite sötma. Red av såsen genom att vispa ihop lite matlagningsgrädde eller mjölk med mjöl och rör ner. Koka ytterligare 5 minuter.

Jag serverade rulladerna med kokt potatis, brysselkål, smörslungade kokta morötter och hemmagjord gelé från i somras

Skrattade åt barnen som mosade potatis med sås tills allt var slut. Ett bra betyg från tonåringar som helst föredrar McDonalds, Sushi eller snabbnudlar;-)



Leave a Reply

Your email address will not be published.