Ragu Genovese

När Lisa får bestämma mat här hemma då blir det ofta pasta! Pasta i olika former. Igår önskade hon skaldjurspasta, men storebror ja nej… Hugo är ingen skaldjurskille (ännu!) Hon letade vidare och skickade sedan ett recept på Benjamins Pasta Ragu Genovese till mig. Jag stod i affären och plockade snabbt ihop det som behövdes.

Det receptet hittar ni här

Hemma blev jag lite konfunderad… Såg att receptet egentligen innehöll kalv och att man skulle laga denna detalj i ugnen i 8 timmar. Jag hade inte läst så noga och när jag inte fick tag på kalv så tog jag en liten bit oxfile som jag kom över till bra pris.

Så jag gjorde om receptet lite!

Jag började med att steka färsk gul lök, stjälkselleri och morot i smör och olja en liten stund.

Sedan hällde jag på 2 dl vitt vin, lite färsk rosmarin och en köttbuljongtärning och la på locket.

Jag lät det sjuda ihop sig ca 20 minuter.

Under tiden skar jag oxfilen i bitar och stekte dem i smör och olja i en stekpanna. Jag kryddade med vitpeppar och salt och tillsatte färsk vitlök (tog två stycken hela solo-vitlökar som jag skar i bitar) på slutet.

Jag kokade även pastan al dente, ca 1 min kortare än på anvisningarna. När pastan var klar så sparade jag 1 dl av pastavattnet.

Sedan rev jag rejält med parmesanost.

Lyft av locket till grönsakerna och smaka av. Tillsätt sedan pastavattnet, köttet och nästan all parmesanost. Rör runt och smaka av om det behövs mer salt eller peppar

Häll upp på ett stort fat och toppa med resten av parmesanosten

Blev ju superbra! Den här pastan kommer jag laga många varianter på framöver! Tänker solmogna tomater, örter och vad man känner på!

Tusen tack bästa dotter för att du hela tiden inspirerar mig till att lära mig nya varianter på all mat!

Idag skall jag ha mitt allra sista möte på IKEA. Jag skall också äta en braklunch på Vallda Country Club med Anna innan jag åker till Linda för att klippa mig och fixa nya slingor. En heldag helt enkelt!

Skall bara bli av med en sanslös ryggvärk som kommit denna veckan…

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.