Cajsa 18

Idag är det ingen vanlig dag! För idag är det Cajsas 18-års dag! Hipp Hurra för dig idag Cajsa! Myndig och allt!

Eftersom hon är här hos oss väckte vi henne med pompa och ståt innan dagens aktiviteter drar igång! Det blev skönsång, paket och frukost på sängen. Buster fick ett ben och springer omkring och gnäller och vill gräva ner det. Precis som att någon skulle vara ute efter det;-)

Idag är det ju också F R E D A G vilket är så himla härligt! Jag har lunchplaner med bästa sällskapet och sedan styr vi mot Falkenberg för övernattning på Strandbaden. Planerade för en solig kväll med mysig kvällspromenad på stranden när vi bokade det, men vädret är ju inte alls med oss… Suck! Ändå skönt att byta miljö, och jag måste ju spana på produkter och framtida sortiment. Hmmm allt är ju så fint! Det blir svårt att välja.

Tänkte också pusha lite för de fantastiska ostmackorna med dijonsenap som Benjamin lagade i sitt program i måndags. Visst har vi sett dem förut, men de tål att visas igen! Så smarriga att smaska på innan maten. Det räcker dock med en halv om man inte skall bli helt proppmätt…

Jag valde att blanda dijonsenap med lite creme fraiche för att få en lagom stark sås. Någon måtta får det väl vara på hur starkt det kan smaka dijon;-)

Mackorna var “vanligt” levainbröd som jag skar hyfsat lagom i tjocklek skulle jag säga. Smörade dem på insidan. Sedan rev jag lika delar pecorino, cheddar och parmesan. Men det är en smaksak vad man gillar! Man kan smöra med philadelphia eller annan spread. Vilka eller vilken ost man väljer att riva bestämmer man ju själv. Jag gillar smaken av parmesan och krämigheten i cheddar. Det går förstås lika bra med västerbottenost. Ni känner mig… Västerbottenost funkar till precis allt:-)

Blanda ostarna och fördela på den smörade sidan. Lägg på den andra skivan med smöret inåt och stek gyllene i en stekpanna med smör och olja. Vänd när de ser klara ut och stek lika länge på andra sidan.

Skär dem diagonalt på mitten

Jag hyvlade silverlök på mandolin och hackade persilja över. Löken blir supergod till så hoppa inte över den. Snyggt också…

Japp det var dagens tips! Är det dags för en fredag med lite fler uppdateringar om vad som händer? Ja kanske. Stay tuned;-)Leave a Reply

Your email address will not be published.