Kycklingfärs med gochujang

Hej!

Kikar in med ett tips på onsdagsmat för imorgon om ni är sugna på kycklingfärs?!

Det ni behöver är

Kycklingfärs, gul lök, vitlök, champinjoner, gochujang (finns på Ica), kycklingfond, ingefära, morot, purjolök, sesamolja, lime och honung

Jag provade life-hacket att dela champinjonerna först åt ena hållet (så det blir skivor) och sedan åt andra hållet (så det blir fina små tärningar)

Bryn hackad gul lök försiktigt med champinjonerna tills löken är mjuk och champinjonerna stekta. Ha i krossad vitlök på slutet och smaka av med vitpeppar och salt. Lyft sedan ur stekpannan

Tillsätt smör och olja och stek kycklingfärsen klar. Krydda med salt och peppar och häll ner lök och champinjoner.

Tillsätt 1 msk gochujang, ingefära och kycklingfond och stek en stund.
Smaka av med sesamolja och lime.

Precis innan servering rör man ner morot i stavar och purjolök så det bara blir varmt men fortfarande är krispigt

Servera med ris, nudlar eller i salladsblad

Med koriander såklart!



Leave a Reply

Your email address will not be published.