Polpette

Godmorgon! Kallt, men soligt idag! Så härligt! Lillördag också! Funderar på vad vi skall äta för lite extra gott… Nudlar kanske? Med räkor? Eller en maxad charkbricka…? Eller Skaldjur? De är ju fantastiska just nu…

Igår åt vi en supergod middag på Polpette på kyckling med en varm sallad till!

Älskar mat som kan förberedas innan träning! Lisa var hemma en sväng för att prata kläder för insparksfesten och höll mig sällskap.

Jag lassade in färsk spetskål, sötpotatis och palsternacka i ugnen på svag värme. Dressade det med en färdig marinad för grönsaker.

Jag rullade även kycklingköttbullarna och lät dem ligga klara på en tallrik i kylen medan jag var och tränade

Kycklingpolpette gör jag genom att mixa pinjenötter med lite parmesanost. Detta blandar jag med kycklingfärs, riven vitlök och Santa Marias Pasta Rossa.

Forma små bollar

När jag kom hem från träningen så stekte jag kycklingbollarna i en stekpanna så de fick fin färg. Samtidigt gjorde jag en tomatsås;

  • Låt en finhackad gul lök bli genomskinling i en gryta med smör och olja. Tillsätt sedan vitlök men akta så den inte blir bränd
  • Häll på tomatpuré (ca 3 msk) och låt den bli varm så den släpper mycket smak
  • Häll på 1 dl vitt vin och låt det sjuda ca 5 minuter
  • Häll på en burk krossade tomater och en tärning grönsaksbuljong. Smaka av med mer salt, svartpeppar och honung.
  • Lägg ner kycklingbollarna i tomatsåsen och lägg på locket. Låt det koka ihop så kycklingen blir riktigt klar i ca 5 minuter.

Jag skar spetskålen, sötpotatisen och palsternackan i grova bitar och blandade dem med vad jag hade i kylskåpet; paprika, äpple, squash, rädisor och sallad.

Har alltid gillat en varm sallad, speciellt på hösten!

Så gott med polpette med smak av pinjenötter och parmesanosten! Lite extra parmesanost på toppen är inte heller fel😉



Leave a Reply

Your email address will not be published.