Yra höns

Godmorgon! Här hemma hade vi annat fokus än mat igår… Det packades för varmare väder och togs antigen-tester för att ha alla papper på plats.

Men mat måste man äta och om kreativiteten saknas är det bra att ha gamla godingar att damma av;-)

den här har ni sett många gånger förut men den tål att upprepas eftersom den är en av mina största favoriter!

Lost heaven chicken! Min tolkning av en rätt som jag ätit många gånger på Lost Heaven i Shanghai. Just därför kallar jag den Lost Heaven chicken, egentligen heter den någonting helt annat!

Så här gör jag;

Hacka två gula lökar fint och bryn dem i smör och olja tills de mjuknar. Ner med 500 g kycklingfärs och stek tills den är klar. Finhacka vitlök och stek med kycklingen på slutet. Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite kycklingfond.

Smaka av med honung, sesamolja, japansk soja och 1-2 pressad lime

Servera i salladsblad tillsammans med sriracha eller lime aioli, hackade jordnötter och koriander

Regnar det så får man äta middag framför TVn!

Nu -packa det sista!



Leave a Reply

Your email address will not be published.