Gratinerade havskräftor med melonsallad

Godmorgon! I veckan snackade jag med fiskkillarna i Nya Hovås om skaldjur i allmänhet. Vi enades om att säsongen för svenska ostron dessvärre är över och ser fram emot att ta nya tag i just svenska ostron i slutet av augusti! Har faktiskt en ostron-cruise bokad i september som jag ser mycket fram emot!

De skaldjur som fortfarande funkar att äta är havskräftor! Så goda bara kokta (gärna nykokta fortfarande lite varma på klipporna!) Men väldigt goda gratinerade med vitlökssmör också!

Jag blandade rumsvarmt smör med riven vitlök, finriven parmesanost och persilja. Halvera kräftorna och klicka på vitlökssmöret. In i ugnen på 250 grader tills smöret smält.

Jag serverade det med en melonsallad på

  • Honungsmelon
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • Gräslök
  • Pressad citron
  • Lite flingsalt

Pressa grillad (eller stekt) citron över kräftorna innan servering och doppa färskt bröd i det smälta smöret på plåten. Sjukt gott!



Leave a Reply

Your email address will not be published.