Långbakad högrev

Här kommer receptet på min långbakade högrev!

  • 1,5 kg svensk högrev
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 solovitlök
  • 1/2 flaska alkoholfri öl
  • 4 msk blackpepper sauce
  • Kalvfond
  • salt
  • peppar

Putsa högreven och skär bort hinnor och senor. Bryn köttet runt om hårt så att det får fin mörk yta. Var inte rädd för att nästan bränna den. Använd gärna en stekgryta i gjutgods.

Salta och peppra

Tillsätt morot, lök och vitlök i skivor. Häll på blackpepper sauce, fond och öl. Låt det koka upp i grytan.

På med ett lock och sätt in i ugnen på 150 grader i ca 3 timmar. Låt köttet svalna något i grytan. Ta upp och skiva upp i skivor. Njut med picklad lök, aioli och sallad i bao buns.

Den blackpepper sauce jag använder är denna. Finns både i asiatiska butiker, men också på min Ica i Kungsbacka.



Leave a Reply

Your email address will not be published.