Lussekatter
Lisa, Buster och jag gick en lång promenad efter skolan igår för att leta ännu mer kottar. Kottar som de förädlar genom sitt UF-företag och som blir “tänd-kottar” för öppen spis.

En hel del kottar skördades och sedan torkade vi dem i ugnen!

Bör räcka för ännu en julmarknad? Hittills skall de stå och sälja på Wapnö, Särö och Kungsbacka julmarknader.
Hemma bestämde vi oss för att sätta en lussedeg på jäsning. Lisa älskar lussekatter och vi bakar det ofta. Hittade ett smart recept på bara 25 g jäst som blev lagom många för att inte ta upp hela frysen.
Lisa gjorde stora, jag gjorde små. Mina var finast innan jäsning, hennes var bäst efter gräddning. Goda var de allihop!


Parallellt medjäsning gjorde jag en paj med bacon, broccoli och gul lök. Toppades med västerbottenost och äggstanning.

Var så god att vi slukade hela pajen innan vi gav oss på lussekatterna!