Måndag

God morgon måndag! Ny vecka och nya möjligheter! Det närmar sig den stora dagen för oss på jobbet och det är också därför jag är lite mindre på bloggen än vanligt… Men äter gör vi ju!

Måndag betyder en återblick av helgen som varit. Så vad har hänt!? Jo men i fredags startade helgen redan på kontoret med doften av gran och mysig godishörna vid kaffebryggaren.

Helgen i övrigt har inneburit mycket sömn. Jag har sovit igen en hel del vilket har varit helt fantastiskt.

Vi har skålat in advent med en Don saffron. Väldigt god drink!

Vi hann med en tur till stan och passade på att köpa kött till kvällen. Njöt av de fina julbockarna utanför saluhallen

Vi har lyckats med de godaste pommes frites någonsin hemma! Perfekt frasiga och varmt mjuka inuti. Trixet är att skaka dem i lite potatismjöl innan de friteras!

Köttet gick inte heller av för hackor; den absolut finaste delen på köttet om du frågar en brasilianare; Pichana.

Igår tände vi inte bara första ljuset i adventsstaken utan jag laddade crock-poten med panerad och knaperstekt kalvbog, grönsaker, fond och vin. Vad blir det?

Medan maten puttrade så bakades det lussekatter. Inte de snyggaste lussekatterna, men väldigt fluffiga och goda!

Vad blev det till middag då?

Jo en Osso Buco såklart! Kvalade tydligen in på Mr T’s topp-5 lista på godaste han ätit

Jag kryddade tre tjocka skivor kalvbog med salt och peppar innan jag vände dem i mjöl. Sedan stekte jag på dem ganska hårt runt om innan jag puttade över dem i crock-poten. Man behöver inte använda en crock-pot, men jag har ju precis köpt min så jag är lite hooked just nu…

Jag finhackade gul lök, morötter, selleri, vitlök och tomater. Sedan stekte jag allt utom tomaterna en stund. Ner med tomaterna och häll på 2-3 dl vitt vin, kalvfond, 2 lagerblad, timjan och citronzest.

Häll grönsaksröran över köttet och låt det puttra i några timmar. Jag körde min crock-pot på medelhastighet och lät den gå i 6 timmar.

Till Osso buco serverade jag ett potatis-och-jordärtskocksmos

Alltihop kröntes med en gremolata på finhackad persilja, vitlök och citronzest

Hoppas att ni haft en bra helg också!?



Leave a Reply

Your email address will not be published.