Mellanlandning

Vi mellanlandade hemma igår och packade om. Hann med en mysig middag med barnen och lite uppdateringar om hur midsommar hade varit

Helstekte en fläskfilé som jag marinerat 30 min. Blev väldigt gott.

Marinaden blandade jag på följande de;

  • 0,5 dl balsamico vinäger
  • 4 msk honung
  • 0,5 dl olja
  • grovt hackade örter som ex salvia, timjan och rosmarin

Låt fläskfilén ligga 30 min i marinad innan den steks runt om i en stekpanna som tål ugnen. Spara marinaden. När fläskfilén är brynt runt om så häll på marinaden och en klick smör. Lägg ner 4-5 hela vitlöksklyftor som får steka med. Sätt in stekpannan i ugnen på 170 grader och sätt en stektermometer i köttet. Låt den stå tills den har en innertemperatur på 67 grader. Ta ut stekpannan och låt köttet vila 30 min innan den skärs upp.

Jag hade färskpotatis kvar sedan midsommar som jag stekte i smör och kryddade med vitpeppar. När potatisen var klar blandade jag ner finhackad schalottenlök som blandats med 2 tsk dijonsenap, 1 msk vinäger och lite mer olja.

Servera den varma potatissalladen med kapris, dill och gräslök

Ingen middag utan sallad. Igår blev det sallad på vattenmelon, jordgubbar, avocado, buffelmozzarella och koriander

Mysig middag!

Idag är det nya äventyr i sikte! Till havs ett par timmar innan vi siktar land!Leave a Reply

Your email address will not be published.