Asian

Vad är det för väder…???? Suck! Från fantastiskt vårväder igår till riktigt busväder med regn idag… Inget bra! Vi som skall fira Lisa på altanen med korvgrillning idag! Det blir till att tömma förråden på filtar och kuddar för att värma oss utomhus.

Vill ha vår nu…. Vill kunna hänga undan alla gamla vinterjackor nu… så trött på dem;-)

Igår fick jag fullständig inspiration från Erik Videgård på nyhetsmorgon… Älskar hans matlagning och alla smaker. Jag kopierade rakt av de saker jag ville ta med mig; fantastisk grillsås och råbiff på koreanska. Recepten på dessa hittar ni på köket.se. Övriga “recept” känner ni igen från mig. Lost heaven chicken och dumplings. Det blev helt enkelt tre små rätter!

Körde på grillsåsen som topping på dumplingsen istället för de tre såser jag vanligtvis lagar. Grillsåsen kommer jag att se till att ha i kylskåpet hela sommaren. Den kommer att bli grym till grillad spetskål, kyckling, portabellasvamp eller en köttbit. Kommer att funka både som dippsås, topping och marinad. Blir en hård konkurrent till min vanliga teriykimarinad:-)

Råbiffen var jag lite mer tveksam till… Älskar ju råbiffen på Toso och hade nog lite för höra förväntningar.

Dumplingsen och Lost Heaven chicken behöver jag inte betygsätta; de ligger på vår top 10-lista här hemma:-)

Ikväll kommer det ytterligare en sak som finns på vår topp-lista! Hemmagjord pizza! Kidsen kommer hem och vi skall laga mat ihop i köket. Bästa söndagen!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.