Dumplings

Godmorgon alla trevliga och glada följare på bloggen! Äntligen söndag igen! Älskar ju söndagar och möjligheten att laga söndagsmiddag och se på film!

Men innan jag börjar planera för denna dag så måste jag tipsa er om supergoda dumplings! Ser proffsigt ut, men skenet bedrar – BIG Time! det är enkelt att göra med färdig gyoza-deg som finns att köpa i frysdisken i nästan alla mataffärer. Små runda små degbitar som kan fyllas med precis vad som helst.

Jag fyllde våra med kycklingfärs.

  • 1 gul lök i små fina bitar
  • 3 klyftor vitlök (krossa och skär fint)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • salt, peppar och ev chili flakes

Stek lök, vitlök mjuk i olja. Tillsätt kycklingfärsenoch bryn den tillsammans med löken tills den är klar. Smaka av med salt, peppar, sesamolja och lite honung. Vill du ha lite sting så tillsätt lite chili flakes också.

Avsluta med hackad koriander

Lägg ut gyoza-degen

Lägg ut kycklingfärsen på deg-rundlarna

Vik ihop varje rundel och limma gärna ihop kanterna med lite vatten och en gaffel. De håller ihop! Ingen oro!

Hetta upp olja i en stekpanna (som har ett tillhörande lock). Stek dumplings i omgångar. Låt dem ligga ca 2 min på medelvärme i olja innan du tillsätter 1-2 dl vatten och lägger på locket. Låt dem gå klart.

Det gör liksom inget om några går lite sönder. Det skall ju se lite hemmagjort ut!

Perfekt mat att pilla med när man umgås i köket en fredagskväll eller varför inte för en söndagsmiddag?

Jag drog ihop 3 dipsåser till;

Chilimayo

  • Hellmans majonäs
  • Srirachasås

Sojadip

  • 1,5 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk mirin (japansk risvinäger)
  • 1 hackad röd chili

Japansk avocado

  • 1 mosad avocado
  • 1 msk creme fraiche
  • 2 tsk wasabi paste

Vågar ni prova att fixa dumplings hemma nu? Lovar att det är hur lätt som helst och blir så gott när man fixat och trixat med dem själv!

Ta bilder och skicka? Fyll dem med vad som helst! Funkar jättebra vegetariska med stekt vitkål, morot, purjolök. Eller med fläskfärs och äpple. Eller med… Ja man kan nog fylla dem med vad som helst.

Dessutom behöver man inga konstiga tillbehör för att tillaga, det räcker med en stekpanna med lock. Först steka fyllning och sedan de klara, fyllda dumplingsen.



Leave a Reply

Your email address will not be published.