Happy B-day to you!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag firar vi Lisa som blir 16 år! Helt galet att min lilla snäcka blir 16 år! Känns som igår när jag gungade henne i gungställningen och bar runt på henne överallt. Japp, med denna lilla snäcka har jag verkligen burit… Från hon såg dagens ljus tills hon var sådär 5 år ville hon bli buren. Och jag bar. Jag hade henne i bärsele på magen som bebis. Hon satt t o m i bärstol på min rygg när jag lagade mat… Sedan kom hon på att vagnen kanske inte var så dum, men allra helst ville hon vara nära, nära i min famn. Och det fick hon faktiskt så ofta hon ville.

Alltid med Buster i närheten…

Så idag firar vi hela dagen! Med sång och frukost på sängen. Släppte precis iväg henne till skolan tillsammans med hennes kompis Alice som plockade upp henne med rosa ballonger! Precis så mycket skall man fira tycker jag!

Vad har vi annars gjort i helgen då?

Jo men vi har ju redan sett att vi har ätit en hel del. Skulle jag summera helgen så skulle jag säga sömn, mat och träning. I den ordningen. Vi har verkligen sovit jättemycket vilket var välbehövligt. Mat i mängder och en del träning. Perfekt.

Vi inledde med ostron i fredags. Mr T tyckte att det var min godaste vinegrette någonsin så den får jag väl tipsa om kanske

Jag blandade 2 msk mangovinäger, 1/2 finhackad schalottenlök, 1 krm honung, 1 liten bit finhackad gurka och nymald svartpeppar.

Lördagen startade med mycket bär och stor frukost

Vi har njutit av nyplockade vitsippor och av att buskarna längs löprundan börjar bli gröna

Skogspromenad på jakt efter små späda nässlor (som vi dessvärre inte hittade)

Vi har njutit av att värma upp stela löparben i varmt bad med ett glas kallt bubbel i handen

Vi har ätit bär, bär och bär

Vi har fått hjälp av Hugo och hans kompis att bära av vinterplåtar på poolen. Nu skall bara isen i poolen tina så att vi kan städa den och rena den. Mer vatten skall i och sedan väntar “vinterbad” med bastu

Vi har firat Lisa med grillad korv (igen) på altanen. Trodde verkligen att när Lisa fyller år då kan vi nog bjuda på något annat än grillad korv. Men icke! Snöstorm och iskallt väder gjorde det helt omöjligt. Det fick bli korv igen. Lisa gillar inte tårta och fick välja vad hon ville till dessert. Vad hon valde? Frödinge kladdkaka och sprutgrädde… Suck. Tur att släkten var här och värmde upp oss.

Helgen avslutades med pizzabakning och planering av veckan

Färdig pizzadeg gör pizzamiddagen allra bäst! Sedan valfri topping

Hugos val (och Mr T…): Tomatsås, salami och ost

Lisas val (efter inspiration av livets pizza på Bellis i KBA): Tomatsås, ost och mozzarella in i ugnen. Sedan topping på tryffelolja, örtolja och ruccola

Mitt val: Creme fraiche och ost (riven tryffelpecorino) på botten som toppas med stekt portabello, tunt skivad oxfile och salladslök. Toppas med tryffelolja, örtolja och ruccola när den är klar.

Alla nöjda

Tröttast av alla var Buster som somnade i soffan till Mästarnas mästare… Något jag hade väldigt svårt för när det var så spännande på slutet…Leave a Reply

Your email address will not be published.