Crab cakes

God morgon alla härliga läsare! Solen skiner och vi har en helt oplanerad lördag framför oss för första gången på jättelänge! Underbart!

Det blir nog lite fix och trix utomhus, någon löprunda (om min sträckning gett med sig) och inköp av något smarrigt till middag.

Men innan dess tänkte jag ge er ett riktigt bra tips på världens godaste crab cakes! Smidiga som tusan att fixa och med så mycket smak. Hemligheten är kombinationen worcestershire sauce+dijon+hot sauce! Det och att använda äggulor istället för ett helt ägg. Äggulorna gör dem så fina i färgen.

Crab cakes a la Maryland (med sting)

  • 2 burkar krabba (Yes krabba på burk fungerar jättebra)
  • 2 msk pankoströbröd
  • 2 äggulor
  • 3 msk majonäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk worcestershire sauce
  • 1 tsk hot sauce
  • finhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Jag hittade den här godingen från Skåne som jag hade i mina crab cakes. Hot sauce var bara förnamnet:-) Väldigt god!

Blanda majonäs, worcestershire sauce, dijon, äggulor, salt och peppar i en skål.

Blanda i en annan skål krabbköttet (häll av vätskan i burkarna innan), panko och persilja.

Blanda ihop allt och forma små puckar som steks gyllene i smör och olja på medelvärme i en stekpanna.

Servera med en chipotlesauce som rörs ihop av följande ingredienser

  • 1 dl chipotlemayo
  • 1/2 dl gräddfil
  • saften av en pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • Finhackad koriander
  • Salt och peppar
  • Ev en gnutta honung

Och ja… jag fick användning av min picklade rabarber! Den blev jättebra till, men är absolut ingenting nödvändigt att ha till dessa goda crab cakes. Jag gillar att servera dem med sallad, citron och koriander. Det räcker:-)

Dessa ångrar ni inte att ni provar!

Stor kram



Leave a Reply

Your email address will not be published.