Vårpaj med sparris

Godmorgon! Kikar inte lite snabbt med tips på en vårpaj med sparris som jag bjöd på i fredags när Tor & Jennifer var här. Det var många som hade frågor på den mycket enkla variant på paj med färdig smördeg!

Börja med att koka två buntar färsk sparris i lättsaltat vatten i ca 1 min. Häll av dem och kyl dem ordentligt så att de inte fortsätter mjuka till sig. Vi vill ha dem spänstiga!

Rulla ut en rulle smördeg på en ugnsplåt och nagga den. Sätt in den i ugnen på 200-225 grader i ca 10 minuter.

Ta ut den och låt den stå 5 min så den svalnar något.

Blanda 2 dl creme fraiche med 1,5 dl riven ost. Jag var lite lat så jag tog färdigskriven pizzaost på påse. Bred oströran på smördegen. Skär sedan en rulle chevre i skivor och lägg över oströran. Avsluta med att lägga på sparrisen. In i ugnen igen i ca 10 min tills den har fått fin färg.

Klart!

Visst gillar man mat som ser avancerad ut, men som egentligen är väldigt lätt att laga?! Framförallt när det blir såhär gott!

Nu skall vi se till att få ut så mycket vi bara kan ur det sista av påsken! Stor kram!Leave a Reply

Your email address will not be published.