Mera mat!

Yes! Mera mat! Älskar att damma av gamla klassiker och äta dem på nya sätt! Minns att jag var på en så himla cool restaurang i Helsingfors en gång som hade specialiserat sig på att bara laga skolmat. Men skolmat i en modern tappning. Där fanns blodpudding, panerad fisk och annat som man absolut inte gillade i skolan. Men med en modern tvist smakade det som lyxmat! Kul ställe! Tror att de ändrat sitt koncept lite nu, men att fokus fortfarande ligger på traditionell fisk husmanskost. Mycket ren och mycket lax.

Råraka kan man ju äta på tusen olika sätt. Själva rårakan gör jag genom att tvätta och riva potatis grovt. Sedan saltar jag potatisrivet och låter det ligga en kort stund innan jag vrider ut så mycket vätska jag kan. Forma platta bollar och stek dem gyllene i smör och olja i en stekpanna. Vänd ganska ofta. Krydda med vitpeppar.

Jag gillar att toppa mina rårakor med något kallt, krämigt och något salt. Ost är lysande, men denna gång hade jag både smetana och löjrom över från helgen. Dessutom picklade rödlök som vi skulle ätit när vi fått besök från Skåne.

Så sanslöst gott som plockmat till lite bubbel! Ser både fint och avancerat ut, men är ju busenkelt att svänga ihop!

Finnjävel heter restaurangen jag nämnde längst upp om jag minns rätt. Missa inte det om ni är i Helsingfors!Leave a Reply

Your email address will not be published.