Mitten av mars

Mitten av mars kan ju vara hur härlig som helst, även om det regnar… Sitter här med dagens första havrelatte och filar på veckans planering och “To-do-lista” den är dessvärre en aning lång… Men jag älskar att beta av saker så det är lika bra att sätta fart!

Har två trevliga luncher bokade denna veckan vilket blir kul! Utomhus såklart!

Morgonrundan med Buster fick mig som vanligt varmare, dessutom klarade vi oss från regn. Men en dusch av små hundben blev det ändå när vi kom hem, lerigt som tusan ute och med små vita ben syns precis allt!

Måndag och en summering av helgen. En helg som var längre än vanligt, men som ändå gick fort! Vi fick möjlighet att hyra en sprillans ny och jättefin stuga vid Sälfjällstorget med gångavstånd till liften och faktiskt ski-home. Det kunde vi inte motstå! Trots att det blev en del möten från stugan innan backen så slog vi till! Vi bestämde oss för att åka upp redan på onsdagkvällen och med tanke på snöovädret var det nog väldigt bra!

Men vilken helg!

Magiska dagar med perfekt snö!

Så härligt!

Lördag eftermiddag avslutades på Våffelstugans uteservering med bubbel och rabarbervåffla!

En härlig eftermiddag som gav fräknar på näsan!

Igår körde vi hem genom ett soligt landskap och landade in hemma i god tid för söndagsmiddag med Hugo och Lisa.

Vi drog ihop en tryffelpasta med rostas och drivor av parmesanost. Så gott!

Köper oftast bred pasta som jag kokar en minut kortare än vad som står på paketen. Sparar 2 dl av pastavattnet innan de hälls av.

Sedan steker jag gul lök mjuk i smör och olja innan jag tillsätter vitlök. Häll på 3 dl vitt vin och 3 msk kalvfond. Koka ihop någon minut och häll sedan på matlagningsgrädde. Koka ihop och smaka av med vitpeppar. Behövs det mer salt? Häll på pastavattnet innan du saltar mer eftersom det också innehåller salt från pastakoket. Tillsätt valfri mängd tryffelolja och smaka av igen.

Vill man resa såsen med lite mjöl så kan man göra det.

Stek under tiden köttet i mindre bitar i smör och olja. Jag vill steka det ganska hårt så att de får en knaprig yta men fortfarande lite rosa inuti. Krydda med svartpeppar och salt.

Blanda ner pastan i såsen och koka ihop en minut. Ner med köttet och rör om. Servera direkt med parmesanost.

Innan vi släckte lampan funderade vi på om bastun blir klar denna veckan…? Håller tummarna för att slippa ha snickare här hela veckan;-)Leave a Reply

Your email address will not be published.