Helgsvepet

Måndag igen och ny vecka väntar. Hoppas att ni haft en mysig helg! I vanlig ordning på måndagar kommer det ett helgsvep på helgen som varit.

En riktigt bra helg tycker jag!

Vi inledde helgen genom att skåla i champagne för en lyckad förhandling och en lika lyckad rekrytering.

Hade köpt svenska ostron från Orust, men de glömde vi i kylskåpet;-) Blev så himla mysig kväll ändå. Somnade i soffan som man skall en fredagkväll.

Lördagen bjöd på kylskåpsrens på riktigt. Vi har alltid smockfullt i kylen och ingen vet riktigt vad som finns där längst bak… Eftersom vi också har en kyl och frys i garaget bestämde jag mig för att flytta ut en del burkar mm som inte används så ofta till kylen i garaget. Så härligt! Älskar att ha ett rent kylskåp!

…och där ser ni ju påsen med ostronen också!

Men innan dess körde vi frukost såklart! Pressade blodapelsiner och körde ingefära och morötter i råsaftscentrifugen. Kan nog vara den godaste juicen ever!

Vad gjorde vi mer då? Jo Mr T grävde under altanen och jag tvättade. Tog en långpromenad och sedan en tupplur på soffan.

Vaknade precis lagom till kvällen och fick Mr T att dra ihop en Basil Drop. Så god drink!

Illgrön och god smak av basilika och lime

Vi fick till ostronen innan middagen och smaken var som alltid magisk. Finns inget bättre än svenska ostron som smakar som att man slickar på en granitklippa

Söndagen bjöd på ännu en lugn start och god frukost

Mr T fortsatte gräva och fixa och jag fortsatte röja inomhus i garderober och förråd. Mätte inredning och filade på olika lösningar för både sovrum, gillestuga och badrumsförvaring.

Sedan hämtade vi hem tonåringar och styrde bilen mot fika i Hovås med mamma och släkten. Vi klarade oss från både regn och snö och fick till en mysig eftermiddag

Hemma tände vi brasa och drog ihop lite snacks. Värmde tårna samtidigt som vi fixade söndagsmiddag. Det blev en middag a la Cocotte i Notting hill med kyckling som huvudråvara och lite olika tillbehör

Bakad potatis med creme fraiche och purjolök. Vattenmelonsallad med lime och fetaost. Stekt portabello med purjolök och parmesanost. En turbosnabb ceasarsallad. Lite skrap på såserna som fanns kvar i kylskåpet.

Kidsen fick godis-sushi som middagpresent.

Sedan “Sommaren med släkten” i soffan innan sängen väntade!

Ja men då kör vi väl ny vecka och nya möjligheter då?Leave a Reply

Your email address will not be published.