Helgsvepet

Godmorgon, godmorgon! Sista rycket av november och hur härligt är inte det? November är inte min favoritmånad, men jag försöker varje år intala mig själv att det är mysigt med nedräkning mot advent mm… Men jag måste erkänna att det är skönt att december är på ingång! Nu vill vi ha soliga, krispiga dagar med mycket energi och mys!

Måndag igen innebär ett helgsvep! Här kommer det!

Kändes som att helgen startade redan på torsdagskvällen när vi hade bokklubb hemma hos Johanna. Denna gång i underställ och varma jackor utomhus! Går riktigt bra det också! I vanlig ordning jobbade jag in i det sista på torsdagen för att kunna stänga datorn runt lunch på fredagen.

I fredags jobbade jag undan snabbt och sladdade sedan förbi Hamra golfklubb och fiskade upp två wienerschnitzel som jag tog med mig hem till mamma för lunch. Bra kick off för helgen! Sedan fylldes kylen upp med smaskigheter innan vi skålade in årets adventsfredag med mini-julbord och skumtomtar. Kidsen fick eget bubbel på vit äppleglögg toppat med äppelcider. Kids och kids förresten…. Snart är två av dem 18 och de andra 16 och 17 så frågan är om de är ok med att jag kallat dem kids…;-)

Vi körde Ugly-Christmas-Sweater kväll… Mycket uppskattat av samtliga:-)

Vad vi åt har ni ju sett redan!

Lördagen inleddes med härlig sovmorgon innan jag hoppade ur sängen efter ett fantastiskt trevligt sms! Älskar att vakna av goda nyheter!

Jag plockade min skål med “över-natten-jäst-bröd-deg” ur kylskåpet och skopade upp frallor på bakplåtar. In i ugnen i 20 min och sedan fanns det rykande varmt frukostbröd på bordet, magiskt!

Jag laddade kitchen-aiden med lussedeg och ändrade mig sedan… Skäms nästan för att säga det, men vi styrde mot Göteborg för att leta julklappar ihop med Lisa, Cajsa och Sofia. Inte trodde vi att det var väldigt många fler som planerade samma sak. Vi vände i princip direkt när vi såg trängseln… Julklappar får vi shoppa när det inte är lönehelg eller Black-week…

Väl hemma var degen jäst till trippel storlek och redo att bakas ut!

Valde att baka lussebullar med fyllning på mandelmassa. Magiskt goda! Återkommer med receptet om ni önskar?

Och ja, det blev bara jag som stod och bakade… Resten hängde på sina rum för att kolla julfilmer eller hitta på något annat…

Igår tände vi första ljuset samtidigt som de första snöflingorna dalade ner utanför fönstret. Perfekt timing!

Mysigt att ha alla hemma och äta pepparkakor. Sedan åkte Hugo, Lisa och jag till mamma på covid-safe adventsfika utomhus i Hovås

Helgen avrundades med söndagsmiddag i vanlig ordning. Denna vecka med bara Mr T och jag.

Vi stillade den värsta hungern med edamamebönor som slungats i sesamolja och pressad lime. Flingsalt på toppen

Till huvudrätt min version på kåldolmar

Min version gör jag på savoykål och serverar med en tryffelgrädde smaksatt med lite parmesan. En väldigt smarrig variant om jag får säga det själv! Här behöver ni inte önska receptet, det kommer i veckan! Lova att prova!

Nej nu blir det jobb…Leave a Reply

Your email address will not be published.