Favoriter

Vad har ni för vardagsfavoriter? jag har ju tipsat miljarders gånger om mina som ju är….;

Spagetti Bolognese

Kyckling i alla former (Paneng Red Curry, Stekta filéer, Crispy Chicken etc)

Korvstroganoff med makaroner

Panbiff med potatismos

Kokt torsk med äggsås

Lax i citronsås med färskpotatis, broccoli och avocado

Ja det står helt still i huvudet… vad äter vi egentligen???

Jag tänkte iallafall tipsa om två vardagsfavoriter som vi ibland glömmer. Eller ja kanske inte glömmer, men jag tror att jag ibland tänker att det tar sån tid med köttbullar. fast det gör det ju egentligen inte… Inte om man är 2-4 personer… Jag brukar annars bli lite lat och göra pannbiffar istället, men köttbullar är ju så gott. Receptet kommer från min mamma.

Jag steker 1 gul lök mjuk i smör i en panna. Mot slutet tillsätter jag vitpeppar, salt och lite socker som får smälta med. Låt detta kallna och blanda det sedan med 500 g blandfärs (tycker att nötfärs blir för torrt)

Krydda med vitpeppar och salt. Blanda ner ett ägg också. Vill man så kan man blanda ner 1 msk dijonsenap. Det brukar jag göra.

Rulla sedan köttbullarna och stek dem gyllene i en stekpanna. jag brukar steka på dem runt om och sedan låta dem gå klart i en form i ugnen medan jag gör såsen.

Såsen varieras i det oändliga men är egentligen en vanlig brunsås.

Lingonsylt och saltgurka till såklart!

En annan lite snabbare favorit som vi just nu har dille på här hemma är hårt stekt falukorv (tunna skivor!) med stuvade makaroner och tomatsallad. tar 10 minuter att svänga ihop…

Makaronerna stuvar jag utan mjöl. Kokar dem bara långsamt i mjölk och kryddar med salt, peppar och lite muskot.

Tomatsalladen gör jag genom att skära tomat i mindre bitar. Blanda med en finhackad schalottenlök, och olivolja. Krydda med svartpeppar, salt och en gnutta socker. Alltid socker till tomat!Leave a Reply

Your email address will not be published.