Våffeldagen

Idag är det väl ändå vår på riktigt? Det är inte bara våffeldagen, det är min pappas födelsedag också. Första födelsedagen utan honom… För ett år sedan åt vi prinsesstårta på sjukhuset tillsammans med honom. hans favorittårta.

Jag har alltid tyckt att det är vår när pappa fyller år så nu tar väl våren fart på riktigt. Buskarna börjar bli gröna, vitsipporna blommar och man kan faktiskt känna att solen värmer lite mer för varje dag.

Helgen var ju också fantastisk, har ju helt missat att skriva mitt vanliga helgsummering-inlägg… Men här kommer det!

Jodå, vi inledde på fredagen med att stimulera lokala restauranger så gott det gick. Jag fixade en charkbricka hemma och Mr T åkte och plockade upp löjromspizza. Barnen valde att stötta I Love Pizza…;-)

Löjromspizzan var väldigt god och fick flera små fingrar som norpade från denna istället för från sin egna… Lisa övergav ganska snabbt sin egen och valde att krokade arm med mig och äta på min.

Jag var också med om det hemska och omänskliga i att få träffa mamma utan att få krama henne. Matkassen ställdes utanför dörren, sedan tre steg tillbaka mot hissen. Mamma stod i hallen och vi fick prata på behörigt avstånd… Konstig känsla. Mamma är ju inte så gammal, men blev sjuk i höstas och skall efter den tiden vara lite extra försiktig mot infektioner tills hennes behandling är klar.

Vi hade altanhäng i form av tvätt av trädäck och korvgrillning

Vi har ätit brunch med goda pastramimackor med pepparrot och saltgurka

Sedan Kaiserschmarrn till kaffet… Mycket gott!

Vi har proppat i oss ingefära, gurkmeja och mycket frukt och bär

Vi sågade ner en stor gran som stod i tomtgränsen. Med detta bidrog vi till en stor hög som skall eldas upp i april…

Jag utfodrade tre tonårstjejer som skulle på sin första fest. Det blev Crispy Chicken en masse…

Jag spenderade sedan kvällen med att oroa mig för tjejerna medan de var på festen… men allt gick naturligtvis bra!

Jag sprang en härlig runda i solen bland hästhagarna

Jag pysslade om mina små grönsaker och blommor som börjat gro ordentligt!

Och vi vilade, såg på film och funderade på om vi eventuellt skulle börja preppa för eventuell karantän. Slutsats: Inte än.Leave a Reply

Your email address will not be published.