Måndag, eller ja nu är det ju Tisdag

Skrev ett inlägg igår som fastnade i datorn. Nu kommer det iallafall. En helgsummering i vanlig ordning.

Så var det ny vecka igen och ännu en overklig vecka startar… Mötena avlöser varandra, men vissa dagar innehåller pauser på 30 min mellan möten och då är det ju super att hinna fixa med mat till lunch eller middag. Eller sätta en deg som man kan baka ut i nästa paus. Man får försöka tänka positivt och försöka hitta allt som faktiskt är bra.

Helgen som gick var ju väldigt solig så förhoppningsvis lagrar vi ändå mycket energi. Vi var på Hamburgö tills i lördags och kommer att leva länge på den fantastiska promenad/AW som vi hade i fredags.

För övrigt har vi hunnit med att måla en hel del till vår pergola som växer fram på altanen. Vi har även hunnit börja måla mina pallkragar som skall bli svarta. Alla är ju utomhus så det blir många pauser i målandet för småprat och umgänge med grannar. Alltid lika mysigt på våren när alla tittar fram.

Några ostron blev det ju inte i fredags så i lördags körde vi värsta ostron-bonanzan;-) Jag drog ihop tre olika toppings, men vi enades om att vår vanliga schalottenlöksvinegretten nog ändå är vår favorit. Den hittar ni ju på bloggen sedan tidigare.

De andra två var en med gurka, citron, dill och svartpeppar. Väldigt frisk och svensk smak ihop med det salta ostronet. Gott!

Sista varianten var en Bloody Mary på Patata Brava sås (från kylen), tabasco, vodka, worcestersås och gräslök. Yummi!

Vad har vi gjort annars? Hugo och jag var på IKEA och köpte nytt skrivbord och ny stol till detta. Mycket hemmastudier kräver annan möblering och vi flyttar runt här hemma allihop för att hitta bra arbetsytor. En utmaning men också mysigt att ha allihop hemma!

Iöndags blev den en mysig söndagsmiddag. jag bad Lisa hämta servetter när jag dukat men hon frågade varför det inte gick lika bra med hushållspapper…? Jag försökte förklara att det ju var söndagsmiddag, en tradition jag försöker hålla hårt på och alltid dukar fint. Jag gav mig. Visst går det bra med hushållspapper…;-)

Det blev en fläskytterfile med mandelpotatis, gräddsås och gele (från i somras!)

Fläskytterfilen stekte jag i en stekgryta tillsammans med palsternacka, morot, kålrot, gul lök och vitlök.

Dessutom dessa små smakkompisar; Lagerblad och torkade aprikoser

Stek köttet runt om och ha i grönsakerna. Tillsätt sedan kalvfond, 10 vitpepparkorn, vatten och en skvätt vitt vin

Låt det sjuda på svag värme i ca 1,5 timma. T upp köttet och låt det vila i aluminiumfolie medan såsen kokas ihop. Sila av grönsakerna och koka ner vätskan en aning. Tillsätt matlagningsgrädde och soja. Red av med maizena och smaka av. Tillsätt ev lite mer salt, peppar och en klick gele på slutet.

Servera med kokta små fina mandelpotatis (eller vilka potatisar som helst)

Vansinnigt gott! Och barnen glömmer ofta denna typ av rätt när man ber dem önska mat, men varje gång jag serverar något som detta så slickar de tallrikarna…;-)

Och så kul att få plocka fram vinbärsgelen som jag gjorde i somras!Leave a Reply

Your email address will not be published.