Höstmat

Det finns så mycket god höstmat i form av grytor och svamp. Men en stor favorit hos mig sedan jag var liten är kålpudding!

Älskar den sötsyrliga kålen, sås, potatis och lingon! Comfort food med mycket smak!

Mina hemliga ingredienser? Kryddpeppar och en gnutta ingefära!

Strimla vitkål och stek den mjuk i omgångar i en stekpanna i lite smör och olja. Bränn den inte, men låt den gå ganska länge. Krydda med mycket vitpeppar, salt och en liten gnutta ingefära (torkad). När kålen är klar så ringla sirap över och låt den bli helt glansig av det.

Blanda köttfärs med soja, kalvfond, vitpeppar, salt och lite kryddpeppar.

Varva kål med köttfärs i en form eller lägg köttfärsen i botten och bred kålen över. In i ugnen ca 40 minuter i 180 grader

Såsen gör jag på vanligt sätt med smör som smälts, i med lite vetemjöl. Späd med matlagningsgrädde och låt koka ett par minuter. Smaka av med kalvfond, vitpeppar och salt. I med lite soja så den får fin färg. När såsen är nästan klar så brukar jag pressa i lite citron för att få upp smaken lite.

Alltså hur gott?Leave a Reply

Your email address will not be published.