En annorlunda vecka

Hej lördag! Och hej helg! Lite dagvill efter en annorlunda vecka…

Stockholm måndag-tisdag var ju magiskt! Som en dröm, men en dröm tar ju också slut. Jag bodde på Villa Dagmar och på kvällen blev det Miss Voon för middag. Hög klass som alltid!

På morgonen en härlig morgonpromenad genom Stockholm.

I övrigt har vi haft en “karantän-vecka” eftersom jag bara hann vara en dag på jobbet efter Stockholm innan jag vaknade sjuk i torsdags och fick stanna hemma. Försökte minnas när jag var sjuk senast men kom inte ihåg?! Var det när jag hade lunginflammation i april 2020? Det blev en annorlunda vecka…

Torsdagen blev en heldag i soffan med feber där jag plöjde nästan hela “Kennedy”. Igår kändes det bättre så då blev det jobb från soffan.

Mat med mycket vitaminer är bra när man är dålig. Detta får symbolisera både det godaste och det nyttigaste vi har ätit i veckan; En “Singapore noodles med kycklingfärs och mängder av grönsaker”

Jag kokade lite bredare glasnudlar som jag köpt i asiatiska affären och sköljde av dem. Låt de inte gå helt klart så blir de allra bäst tycker jag!

Hacka sedan upp alla grönsaker så att de är klara för att stekas. För ca 4 personer hade jag;

  • 2-3 morötter i stavar
  • 1/2 broccoli i små buketter
  • 1/5 vitkålshuvud i små bitar
  • 1/2 paprika
  • 1 röd lök
  • Böngroddar

Börja med att steka kycklingfärsen. Jag hade i ganska mycket kycklingfärs (600 g) och lite mindre nudlar, men det är en smaksak.

Stek kycklingfärsen i smör och rapsolja tills den är klar på hög värme. Sänk värmen och tillsätt lite mer olja innan vitkål, lök och morötter åker ner. Stek det mjukt.

Häll ner 1 msk sesamolja och 2 msk kycklingfond tillsammans med 2 hackade klyftor vitlök, 3 cm riven ingefära (eller pulver), 1 msk honung, salt och mycket svartpeppar.

Smaka av med Samba Oelek. Jag hade i ganska mycket; ca 3-4 msk eftersom jag ville ha den stark.

Toppa med färska böngroddar

Kan också tipsa om två bra filmer som vi äntligen fick tid att se på kvällarna;

Nya Bond-filmen! Tyckte att det var en av de bättre å senare år faktiskt!

Bohemian Rhapsody! Lärde mig så mycket mer om Freddie Mercury och hela bakgrunden till Queen. Dessutom var den bra gjord och grym musik.

Vi har också sett dokumentären om Einar för att förstå hans historia, mindre bra dokumentär tyckte jag…

Men eftersom jag fortfarande är dålig kommer karantänlivet att fortsätta ett tag till… Även om jag kommer att orka jobba så blir det mer tid än vanligt i soffan för att vila. Vad får man inte missa på TV? Serietips? Filmer?

…och bara för att vara tydlig; snabbtestat jag tog i torsdags var negativt. Men jag har ändå lämnat PCR-test som jag väntar svar på?

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.