Helgmat

Wow vilken sol som skiner från klarblå himmel idag! Välbehövligt i dessa tider med fler och fler fall av Covid-19… Jobbar ni hemma? Här är det hemmjobb hela veckan för att i någon mån försöka minimera risken för att bli smittad!

Helgen har i övrigt inneburit en hel del vila för att bli frisk. Det och tvätt. Har inga problem att tvätta, gillar det faktiskt! Men att ta hand om lakan mm när de är torra är värre;-)

Fick lite feeling I lördags och delade kycklingfiléer på längden och bankade sedan ut dem.

Jag blandade en röra på finhackad silverlök, hackad färsk timjan och dijonsenap med en gnutta vitt vin. Röran breddes på kycklingfiléerna innan de rullades ihop och stektes runt om. Sedan tillsatte jag morötter, blekselleri och färska champinjoner och stekte med en stund innan jag hällde på 2 dl vitt vin och lika mycket matlagningsgrädde. Smaka av med vitpeppar och kycklingfond när kycklingen kokat klart (innan dess skall man ju inte smaka!)

Supergott!

Söndagmiddagen var inte sämre… ?

Vi samlade barnen runt bordet och serverade raclette med lövbiff, cocktailtomater, färska champinoner, cornichons och en sallad på ruccola, avocado, blodapelsin och fetaost.

… och som att det inte var nog så tror jag att vi vevade ihop den bästa bearnaise-såsen ever… Perfekt i konsistens och smak! Tack till grannar som har dragon hemma när man själv missat att köpa det?

Recept på bearnaise hittar ni här, busenkelt att veva ihop!

Ett otroligt mysigt sätt att äta väldigt god middag ihop när alla lagar maten på bordet! Tusen tack för Fam Friman som introducerade en STOR raclette för oss på nyår! Vår lilla mini-variant vi hade tidigare var ju som leksaker i jämförelse med denna!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.