Lasagne

Godmorgon! Vad är det för väder?!! Urk…. Det inte bara regnar, det ÖSregnar ju! Galet blött ute och dessutom blåsigt! Vi skall hoppa i bilen för sista mässan för denna gången. denna gång i Köpenhamn. Vem klagar…? En av mina favoritstäder alla kategorier!

Igår samlade jag familjen och lagade lasagne. Har jag varit borta hemifrån ett tag så kliar det i fingrarna att få laga mat. Igår drog jag ihop en lasagne samtidigt som jag grillade paprikor och fixade ny laddning granola! Vi har kräftskiva här hemma på lördag och grillad paprika i vitlöksolja är alltid bra att ha på lut i kylskåpet. Jag har tipsat om hur jag grillar och marinerar mina paprikor fler gånger, bl a här.

Lasagnen då? Den blev en klassisk variant på smakrik köttfärssås, len bechamelsås och mycket riven ost på toppen. Jag brukar faktiskt strössla lite riven ost mellan varje lager också för att verkligen få den så där ostig och god. Sedan gillar vi att riva mycket parmesanost på toppen och att äta lasagnen med en stor sallad. Lisa brukar ringla tryffelolja på sin tallrik också.

Japp, nu är den årstiden (eller väldigt många månader) på ingång då det är såååå svårt att fota mat kvällstid. Jag är ju ingen lysande fotograf i vanliga fall, men på höst/vinter blir det liksom snäppet sämre automatiskt när det är mörkt…

Men ni förstår principen? Lasagne är ju lasagne!

Ha en härlig torsdag! Blött som sagt…Leave a Reply

Your email address will not be published.