Sista rycket!

Godmorgon Måndag och sista veckan i april! Vad du har varit solig och härlig, men också väldigt kall…! Lika glada som vi är för solen, lika mycket längtar vi efter lite varmare väder!

Det blir en minst sagt fullspäckad vecka!

Dagarna är späckade med möten och ikväll är det äntligen dags för bokklubb hos Charlotta. Det har varit lite glest mellan bokklubbar på senaste tiden pga Covid-19, men nu kör vi på igen!

Imorgon dags för hundkurs igen! På fredag är det Valborg! På fredag får jag äntligen min nya bil också!

Men först ett helgsvep;-) Det är ju ändå måndag!

Fredagen startade med ostron i vanlig ordning

Vi frossade också i jordgubbar och låtsades att de smakade sommar. Det gjorde de inte… Men det var gott ändå

I lördags blev det en tur till Millessons handelsträdgård för inköp av både värdinne-bukett, fler jordgubbsplantor och blommor. Nu finns det hela två pallkragar med jordgubbar på altanen;-) Dessutom ett fint citronträd i ny kruka och fler hortensior och lavendel.

Jag åkte hem till Monica för ett hårt Tabata-pass på hennes altan i solen

Sedan svidande vi om och kopplade Buster för promenad mot Gottskär till Frida och Martin

Så fint med alla nyutslagna björkar, vitsippe-fält i skogen och det blå havet

Vi bjöds på bubbel, goda drinkar, gazpacho, pimento padrons och en magisk sallad med grillat kött

Som vanligt fanns det ingen brist på samtalsämnen;-)

Igår vaknade vi till strålande sol igen, men ack så kallt! Inte många grader och iskall vind… Brrrr…

Vi hängde länge kvar i köket och drack kaffe innan vi till slut samlade ihop oss och åkte till mamma för fika. På hemvägen skulle vi kika på nya solsängar men sprang snabbt tillbaka till bilen eftersom vi tappade all känsel i fingrarna och hela ansiktet frös till is av kylan…

Det blev istället en mysig söndagsmiddag med grillat kött och goda tillbehör

Tillbehören bestod bl a av smashed potatoes. Små kokta potatisar som pressas till sätt så de spricker och sedan toppas med smält smör, vitlök och peppar.

Jag fick lite feeling och strösslade på lite parmesanost också. Väldigt gott!

Ingen grill utan grillad spetskål… denna gång valde jag dock färsk vitkål och bakade den i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter med lite smör på toppen

När den var klar så ringlade jag lite brynt smör över, riven parmesan och hackade hasselnötter

Jag kom över lite färsk vit sparris från Hjo som först skalades och kokades al dente. Därefter fick Mr T lägg den en sväng på grillen för att sota till den lite. Under tiden kokade jag purjolök mjuk i matlagningsgrädde. Jag hade även i en skvätt vitt vin, lite grönsaksbuljong och denna goda torkade Ramslök som jag köpt i Hamburgsund

Mosa purjolöken när den är klar och lägg sedan den grillade sparrisen på

Jag har sagt det förut, men denna magiska burrata med apelsin, olivolja och mandel kommer vara en stående rätt på våra grillar i sommar!

Detsamma gäller en melonsallad. Välj vattenmelon eller honungsmelon och blanda med gurka och fetaost. Har ni inte provat pressad lime till melon så gör det! Passar perfekt oavsett om det är dessert eller till en sallad. Igår blandade jag olivolja och pressad lime och hällde över salladen. Avsluta med torkad oregano som är så gott till fetaost.

Älskar söndagsmiddagar!

Totalt proppmätta landade tre av oss fyra i soffan med te-muggar och serie-maraton. Eller ja serie och serie. Vi plöjde veckorfinal/öråd i Robinson, följt av Mästarnas Mästare och slutligen Udda veckor.

Hade helt missat att vi sett sista avsnittet på säsong 2 av Exit… Suck! När kommer säsong 3 egentligen?!

Ta hand om er och kör på! Kram



Leave a Reply

Your email address will not be published.