Plockbricka en masse

Japp det blev en plockbricka en masse igår kväll! Vilken fantastisk kväll det var! Sol och svag vind, lite kyla i luften, men ändå en härlig vårkväll!

Kickade igång en skön fredagskänsla med lunch på Lilla Spinneriet med Sandra som jag inte träffat på alldeles för länge. Jag slog på stort och valde en gigantisk räkmacka med ramslöksmayo och picklad rabarber.

Innan vi kastade oss över fredagsplocket blev det bad i badtunnan. Mr T som hoppade ur tunnan för att stänga grinden till trädgården, fick lite feeling på tillbakavägen och slängde sig i vår iskalla pool. Han var kvickt tillbaka i den varma badtunnan igen!

Någon som fick inspiration var Buster som tog sats från trappsteg nummer två och flög likt ett Jas-plan rakt ner i spabadet…

Lugnet före stormen

Oklart vem som blev mest förvånad… Vi som satt i badet och slappnade av, eller Buster som helt plötsligt befann sig i 39 graders vatten. Väldigt kul hur som helst!

Sedan blev det plockmat i köket!

Det blev en spanks potatisfrittata/tortilla som toppades med smetana, löjrom, lök och dill. Köpte en färdig frittata!

Eftersom Mr T gärna vill ha någonting som är varmt blev det dessutom några kycklingspett!

Brickan fylldes annars med Fuet, tryffelsalami, Spianata Calabrese, ostar, bär, oliver, grapefruktmarmelad och vitlöksklyftor. Dessutom en bredbar salami! Japp! Har ni provat? Så gott! och starkt!

Sedan kunde jag inte låta bli att blanda ihop min favorithummus och prova Sofia Woods lökdip! Så gott!

Min hummus gör genom att mixa;

  • 1 paket kikärtor
  • 1 hel solo-vitlök
  • 3 msk tahini
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2-3 dl vatten

Toppa med olivolja och örter och njut!

Ingen fredag utan chips… använde samma topping som på potatistortillan

Och urgoda bruschetta på tomater från Bua! Älskar att den säsongen drar igång nu!

Och ja… vi blev väldigt mätta! Åt nog i närmare en timma medan vi bubblade på om allt som hänt i veckan. Även om båda två jobbar hemma är det relativt lite tid över för snack. Skönt att berätta och lyssna medan man äter god mat.

Idag blir det lite trädgårdsfix, träning och utomhusliv innan vi drar till Frida och Martin i Gottskär på middag. En bra lördag!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.