Mello-middag

Har ni funderat middag för kvällen ännu? Inte? Kör på detta då, så gott!

Detta åt vi igår kväll här hemma. Bara två av fyra tonåringar hemma denna helgen. Cajsa hanterar hästarna på heltid denna helgen och Sofia var krasslig i halsen. Så fort någon av våra teens är det minsta dålig så håller vi den kvar på det ställe han/hon blev sjuk för att inte sprida onödigt. Det visade sig vara klokt när Hugo fick Covid. Vi höll de andra tre kvar hos sina andra föräldrar och slapp därmed att fler än nödvändigt blev sjuka. Nu är vi tre i familjen som haft konstaterad Covid.

Tillbaka till middagen då. Ja vad skall man kalla det? Har inget direkt namn på detta, behöver man det? Hursomhelst var det kycklingspett, parmesanpotatis, ceasarsallad och en kall sås med philadelphiaost och salladslök.

Vi börjar med det enklaste. Potatisen… Koka små goda delikatesspotatisar mjuka i saltat vatten. Älskar sådan här små potatisar som smakar sommar… Låt de ånga av så de torkar innan de blandas med riven parmesanost. Jag gillar att ha finriven parmesanost, men gav otydliga instruktioner till Mr T som inte uppfattade ordet finriven utan rev parmesanen grovt. Ja det gick ju bra det också!

Kycklingspetten marinerade jag genom att koka ihop en marinad på följande;

  • 2 msk konjak eller whiskey
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • 10 svartpepparkorn

Koka ihop det så att alkoholen kokar bort. Smaka av. Mer salt?

Skär kycklingfilé i mindre bitar (men inte för små så de blir torra) och trä på spett. Häll marinaden över och låt de stå ca 30 min innan de grillas.

Såsen blandade jag på en liten burk lätt creme fraiche, 1 dl philadelphiaost, 1/2 dl riven parmesanost (här passar antingen finriven eller grovriven) och 3-4 skivade salladslökar. Hittar du inte salladslökar så funkar det bra med purjolök. Dekorera med lite extra salladslök.

Prova det! Supergott! Ceasarsalladen har ni sett så många gånger så den skriver jag inte recept på igen:-)

Vad har ni för planer för idag då..? Solen skiner ju från klarblå himmel för hur många helger i rad nu??? Så underbart!

Här blir det en löprunda innan vi svidar om för att åka till mamma och ta en fika i solen. I eftermiddag blir det nog en promenad med Buster, lite bad och sedan mello-kväll!Leave a Reply

Your email address will not be published.