Hello Friday! I have been waiting for you!

Med risk för att låta som en riktig hurtbulle… så måste jag ändå slå ett rejält slag för min nya rutin med morgonpromenad innan frukost. Sätter klockan 30 min tidigare och hinner med en runda med Buster som väcker hela kroppen innan dusch och frukost. Jag fryser alltid, men efter att ha rört mig 30 min är det inte så plågsamt att ta sig in i duschen!

Imorse var det dock lite trögare efter en bokklubbskväll hos Martina. Men fylld av kärlek och god mat och med solen utanför fönstret fanns aldrig någon tvekan!

Nu blir det sista timmarna innan vi tar helg… Det skall jobbas med globalt logistikflöde för IKEA, en intressant “överlämning” av en analys hur vi/de kan bli ännu bättre på produktutveckling, en avstämning med nya jobbet, en sustainability diskussion för ännu skarpare sustainability-strategi för att avslutningsvis diskutera waste! Viktiga ämnen och väldigt engagerande.

Sedan blir det en analys av Lisas tå som inte läker som den skall efter en stämpling på fotbollsplanen i oktober… Dags att ta tag i det!

Jag är laddad för en solig helg! Kokade ihop en marmelad på blodgrape som skall förgylla helgens frukostar! Smakar ljuvligt; balans mellan syra och sötma men inte alls besk som grapefrukt annars kan vara. Tillsatte lite mynta också.

Blodgrapemarmelad

  • 2-3 blodgrape
  • 2 lime
  • 1 dl vatten
  • 750 g syltsocker
  • ev lite mynta
  1. Skala grapefrukten med en kniv ända in till fruktköttet, inget vitt ska vara kvar. Filéea grapefrukten för att få loss fruktköttet men inte hinnorna. Spara på all god vätska som rinner ur och samla ihop dem i en kastrull.
  2. Halvera limen och pressa ut saften.
  3. Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna , limesaft, vatten och mynta i en gryta. Koka under lock på svag värme ca 1 timme.
  4. Blanda ner syltsockret i marmeladen, lite i taget, under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock 2–3 min. Skumma och gör marmeladprov.
  5. Häll upp på varma burkar och förvara i kylen


Leave a Reply

Your email address will not be published.